Nici țigări nu a furat, nici gura nu-i miroase!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Portbagaj cu țigarete de contrabandă

Nici țigări nu a furat, nici gura nu-i miroase!

Eveniment 13 Noiembrie 2017 / 16:15 766 accesări

Un bulgar plin de inițiativă a încercat să introducă în România, pe la Vama Veche, 3.999 de pachete cu țigări de contrabandă. La controlul vamal, când a fost nevoit să dea explicații, a ridicat din umeri și a declarat că habar n-avea că are atâtea țigări în mașină - el se ducea să cumpere niște piese auto.

În data de 13.11.2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche din cadrul Gărzii de Coastă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar S.M., în vârstă de 40 de ani.

Poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală - Antifraudă, cât și cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestuia, în portbagaj şi în spaţiul roții de rezervă, 79.980 de țigarete (3.999 de pachete) marca „Compliment Blue” fără marcaje fiscale, de provenienţă Duty Free.

Bărbatul a declarat că nu știa despre existența ţigărilor din autoturism și că se deplasa în localitatea Mangalia pentru a achiziționa diferite piese auto.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul, în valoare de 6.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.12