Nicolae Ciucă: România este protejată întâi de toate de faptul că este membră a NATO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nicolae Ciucă: România este protejată întâi de toate de faptul că este membră a NATO

Politică 22 Decembrie 2021 / 08:36 1915 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marţi, în a doua zi a vizitei la Bruxelles, întâlniri cu mai mulţi oficiali europeni, precum şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"România este protejată întâi de toate de faptul că este membră a Alianței Nord Atlantice și beneficiază de toate garanțiile de securitate asigurate prin acest statut. De asemenea, este în analiză tot ceea ce poate să constituie pachetul de măsuri pe care Alianța poate să le asume în eventualitatea unui astfel de demers din partea Federației Ruse. Dar, în continuare, împreună ne-am exprimat convingerea că există posibilități de dialog și de a găsi soluții pașnice pentru situația concretă", a declarat premierul Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Jens Stoltenberg.

Şeful Executivului arăta că un alt mesaj va fi acela că România aşteaptă finalizarea aderării la Spaţiul Schengen.

"Acest subiect constituie prioritate pe agenda guvernamentală. România şi-a asumat finalizarea MCV, insistând pe tranziţia către monitorizarea exclusivă prin mecanismul general european, privind statul de drept valabil pentru toate statele membre", mai declara Ciucă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1531 secunde