Nicuşor Constantinescu – Scrisoare de după gratii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Legile locale votate nu sunt supuse controlului judiciar sau penal“

Nicuşor Constantinescu – Scrisoare de după gratii

Justiție 04 Iulie 2016 / 18:38 3463 accesări

La aproape o săptămână după ce Curtea de Apel Constanța l-a condamnat la închisoare cu executare în dosarul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanța, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța (CJC) Nicușor Constantinescu continuă să dea publicității informații și dovezi despre care spune că îi susțin nevinovăția. El a trimis o scrisoare din Penitenciarul Spital Poarta Albă, unde se află încarcerat, în care explică în detaliu modul în care consideră că i-au fost călcate în picioare drepturile constituționale. Amintim că, în 29 iunie, Constantinescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța la cinci ani de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. În dosarul „CMZ”, Constantinescu a fost acuzat, printre altele, că ar fi încercat să restrângă abuziv spațiul destinat activității CMZ, din clădirea de pe str. Mircea cel Bătrân nr. 106, în baza a două hotărâri emise de CJC în 2009 și 2012. În acest dosar, care a apărut în spațiul public din 15 ianuarie 2014, fostul președinte al CJC a acuzat că magistrații, procurori și judecători, au făcut numeroase abuzuri. Constantinescu a afirmat că acuzațiile sunt nefondate, el susţinând în repetate rânduri că doar și-a făcut datoria ducând la îndeplinire hotărârile CJC pentru care este acum incriminat. Luni, 4 iulie, Nicușor Constantinescu a trimis o scrisoare în care reiterează argumentele aduse în fața instanței, explicând în cele mai mici detalii motivele nevinovăției sale.

Redăm integral textul scrisorii:

„Mi s-au încălcat Drepturile Constituționale de Apărare și Proces echitabil și la Tribunalul Constanța, și la Curtea de Apel Constanța. Mi s-au refuzat la ambele instanțe cererile de EXPERTIZĂ și EXPERTIZĂ PARTE, care arată „prejudiciu ZERO (0)”.

S-a refuzat audierea Consilierilor Județeni care au votat cele două hotărâri CJC, din 2009 și 2012, și bugetele CMZ aferente!!! Ei au votat, prin lege, bugetul județului Constanța, și pe 2009, și în 2012!!! Eu am dus la îndeplinire respectivele hotărâri, ca ORDONATOR PRINCIPAL de CREDITE.

Conform Legilor ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE (Legea 215 republicată a Administrației Publice Locale, Legea 271 privind finanțarea Autorităților Publice Locale, Legea Aleșilor Locali, Legea Instituției Prefectului, Legea Contenciosului Administrativ), toate legile locale votate NU SUNT SUPUSE CONTROLULUI JUDICIAR, respectiv PENAL (!!!), ci doar CONTROLULUI DE LEGALITATE al secretarului CJ și al Prefectului, toate soluționate de Instanțele de Contencios-Administrativ de pe lângă Judecătoriile Municipale și Tribunalele Județene!!!

Prefectul și orice cetățean român pot ataca ÎN INSTANȚA de CONTENCIOS-ADMINISTRATIV orice ACT ADMINISTRATIV: Procese verbale ale Ministerului de Interne privind Circulația Auto, Decizii Administrative, Hotărâri de CJ, Hotărâri de Consilii Locale Municipale, Dispoziții de Primar, de Președinte de CJC etc.!

PLENUL CONSILIILOR JUDEȚENE MUNICIPALE ORĂȘENEȘTI APROBĂ, PRIN HOTĂRÂRI (HCJ, HCLM, HC orășenești etc.), BUGETELE județelor, municipiilor, orașelor, pe fiecare CAPITOL DE VENITURI ȘI CHELTUIELI, în parte, nu Președintele de CJ Constanța sau primarii!!!

OPORTUNITATEA aprobării bugetelor, a cheltuirii banilor, a celorlalte Hotărâri Normative sau INDIVIDUALE este a ACESTORA, nu a ORDONATORILOR EXECUTIVI DE CREDITE, PREȘEDINȚI SAU PRIMARI!!! Nici a DNA sau a CURȚII de CONTURI!!!

Condamnarea mea la 5 ani de ÎNCHISOARE ESTE O MARE EROARE JUDICIARĂ!!!

Este REPRESIUNE NEDREAPTĂ ȘI CERCETARE PENALĂ ȘI JUDECĂTOREASCĂ ABUZIVĂ ȘI ILEGALĂ!!!

De aceea, Judecătoria Constanța, la plângerea prefectului Claudiu-Iorga Palaz, m-a ACHITAT pentru că „Nicușor Daniel Constantinescu nu a încălcat nicio LEGE PENALĂ”!!! Așa scrie în Hotărâre!

Despre HCJ din 2009

NE BIS IN IDEM pentru ADD FACTUM (regula potrivit căreia o persoană nu poate fi urmărită ori judecată de două ori pentru aceeaşi faptă - n.r.) aferent HCJ din 2012 este ADEVĂRUL!

Nu mă pot judeca pentru aceeași faptă deja JUDECATĂ pentru HCJ 2009, pentru HCJ 2012, fiind vorba tot de mine, președinte al CJC, de HCJC adoptată de ACEIAȘI CONSILIERI JUDEȚENI AI CJC, privitor la același imobil (din strada Mircea cel Bătrân nr. 106), proprietatea Consiliului Județean Constanța, nu a Ministerului Apărării Naționale, aferent acelorași fapte!!!

Conform Codului de Procedură Penală și Codului Penal, excepția admisă și mie de Curtea Constituțională, în 15 iunie 2016, ar fi trebuit să oprească procesul penal și să se dispună reluarea cercetării penale, în funcție de publicarea în „Monitorul Oficial“ a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) și a motivației CCR!!! A fost nesocotită decizia CCR!!!

Se zice că, decât un NEVINOVAT în pușcărie, mai bine 1.000 de infractori în LIBERTATE!!! Doar se zice!!!

Gravitatea CONDAMNĂRII MELE este că, de acum încolo, în România, toți primarii, președinții de CJ și toți aleșii locali pot fi arestați și CONDAMNAȚI pentru hotărârile lor legale și ducerea lor la îndeplinire!!

Inclusiv pentru OPORTUNITATEA acestora, care este exclusiv atributul aleșilor democratic, nu al DNA și al Curții de Conturi!!!

În rechizitoriul din dosarul „CMZ” și în Hotărârea de Condamnare scrie că s-au dat bani și la oameni bolnavi de cancer, deci erau bani și pentru CMZ!!!”.

Citește și:

Sentință incredibilă pentru Constantinescu în dosarul „CMZ”12
Pagina a fost generata in 0.1489 secunde