Nicușor Constantinescu intră în greva foamei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nicușor Constantinescu intră în greva foamei

• „Se vrea ca președintele CJC să moară, după care să fie condamnat“
Administrație 31 Mai 2016 / 18:24 3739 accesări

Avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Nicușor Constantinescu: „Nu mai contează acum nici dreptul la viață, nici dreptul la sănătate, ci procedurile judiciare”

Avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Nicușor Constantinescu: „Nu mai contează acum nici dreptul la viață, nici dreptul la sănătate, ci procedurile judiciare”

Probabil că judecătorii vor să îl omoare pe președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, după care să îl condamne. Aceasta este concluzia la care a ajuns avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Constantinescu, după ședința de judecată de marți, 31 mai, de la Curtea de Apel Constanța, unde președintele CJC trebuia să fie audiat în dosarul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanța. Constantinescu nu s-a putut prezenta la proces pentru că, în același timp, se afla la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde se judeca cererea lui de a anula măsura arestării preventive, sub care se află din seara de 20 mai. Potrivit legii, atunci când o persoană este citată în același timp la două instanțe diferite, trebuie să se prezinte la instanța superioară în grad, în acest caz - ICCJ. Constatând că motivele pentru care președintele CJC a lipsit de la acest termen sunt întemeiate, magistrații Curții de Apel Constanța au amânat audierea. Cu toate că avocatul lui Constantinescu a cerut ca următoarea ședință de judecată să fie programată după 3 iunie, pentru că până atunci președintele CJC trebuie să se prezinte la alte procese în București, judecătorii s-au încăpățânat să fixeze audierea pentru 1 iunie, la ora 9.00. Practic, pentru a fi prezent la audierea de la Constanța, Constantinescu a fost transferat din nou la Poarta Albă, urmând ca, după doar o zi, să fie dus iar în Capitală, unde se judecă alte două dosare, în 2 și 3 iunie, unul la Tribunal, altul la Curtea de Apel.

NICUȘOR CONSTANTINESCU, ÎN GREVA FOAMEI

Aceste abuzuri la care este supus, dar și faptul că nu i se asigură asistența medicală de care are nevoie l-au determinat pe Nicușor Constantinescu să recurgă la o formă radicală de protest: greva foamei. „Starea lui Constantinescu este dovedită de documentele medicale oficiale care, în mod constant, sunt ignorate de unii judecători ce ajung să sfideze și să nege lucruri constatate de ei, personal, în momentul în care Constantinescu a fost adus la instanță cu targa în ambulanță. Probabil că se dorește, în primul rând, să fie omorât, după care să fie condamnat. Nu mai contează acum, în România, nici dreptul la viață, nici dreptul la sănătate, ci doar procedurile judiciare, chiar dacă, mai întâi, omorâm omul și după aceea, eventual, îl și condamnăm”, a concluzionat Mocanu. Deocamdată, magistrații ICCJ nu au luat nicio decizie privind contestația președintelui CJC împotriva măsurii arestului preventiv. Ei au amânat pronunțarea pentru 28 iunie.

Citește și:

Nicuşor Costantinescu, transferat la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă

Constantinescu, arestat pentru că... este bolnav!

„Starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu se înrăutățește“12
Pagina a fost generata in 0.2631 secunde