Nimeni nu scapă de Poliția Locală! Peste 7.000 de amenzi, numai în iulie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De la parcagii de staul, la vânzătorii de infecții, nimeni n-a fost iertat Nimeni nu scapă de Poliția Locală! Peste 7.000 de amenzi, numai în iulie
Administrație 05 August 2018 / 17:42 1422 accesări 2 comentarii

Pe parcursul lunii iulie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța, dar și pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos. În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 7.033 de amenzi contravenționale (față de cele 1.476 constatate în iulie 2017, înregistrându-se diferențe procentuale de +376,49%), în valoare totală de 1.497.951 lei. Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă sunt legate de încălcarea ordinii şi liniștii publice (844 de sacnțiuni), nerespectarea regulilor de circulaţie (1.743 de abateri în special pentru parcări ilegale) și aruncarea gunoiului la întâmplare (1.016 sancțiuni). Printre campionii ilegalităților constatate în Constanța în luna iulie se numără și călătorii frauduloși. Nu mai puțin de 2.783 de persoane care mergeau fără bilet cu mijloacele de transport în comun au fost amendate. De asemenea, au fost identificate 16 abateri de la legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cel mai probabil faptele constatate fiind legate de parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Nici taximetriștii sau șoferii de maxi-taxi care cred că legea e la discreția lor nu au fost iertați. În acest sens, au fost încheiate 24 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției.

VÂNZĂTORII DE INFECȚII, SCUTURAȚI DE BANI ȘI DE MAȘINI

Totodată, comercianții de ocazie, ambulanții și cei care vând alimente „condimentate” cu diverse bacterii și virusuri au fost luați ca din oala în care fierb porumbul și amendați la sânge. Mai exact, în ceea ce privește Legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite au fost încheiate 398 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plaja din Stațiunea Mamaia, Modern, 3 Papuci, dar și în perimetrul piețelor agroalimentare constănțene Tomis 3, Brotăcei, Cireșica și Griviței. Printre faptele constatate se numără și cele legate de activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit. Ca măsură suplimentară de sancționare, au fost confiscate 3 autovehicule folosite de către comercianți stradali neautorizați. Totodată, în privința regulilor legate de organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață au fost încheiate 68 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în timp ce, pentru încălcarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață au fost date 22 de sancțiuni. N-au scăpat nici cei care și-au ridicat construcții fără a avea acest drept. În privința Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii au fost identificate 42 de sancțiuni contravenționale pentru executarea de lucrări fără a deține autorizație de construire.

CUM POȚI SESIZA POLIȚIA LOCALĂ

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic. „Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale solicităm cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241/484.205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgență. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp, numărul de contact este 0799.606.142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora”, recomandă reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Loading...

2 comentarii

iky 09:11:53 / 06 August 2018
controale pe sprinceana

Poate faceti niste controalew, impreuna cu ITM-ul si pe la Iridex-ul lui Pascu, sa vedeti cum lucreaza lumea fara echipament de protectie (pentru ca...economie). Aaa, e mare smeker in partidul care ne duce cu MUIA si nu se poate...

Ion litiu 15:58:25 / 09 August 2018
Sugestie

Politia locala ar trebui să acționeze cu tact si responsabilitate nu cu hei rup pentru planuri de amenzi,din păcate aceste noțiuni le sunt total străine.concret ei sunt doar o unealtă politică .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.173 secunde