Ninsori abundente înainte de Crăciun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ninsori abundente înainte de Crăciun

Vremea 26 Noiembrie 2018 / 15:28 2258 accesări

Dacă în ultimii ani românii nu au avut parte de un Crăciun cu zăpadă, anul acesta meteorologii anunță că stratul de zăpadă va depăși un metru chiar de la începutul lunii decembrie. Prognoza meteo pentru perioada următoare nu vine cu veşti tocmai bune pentru români. Astfel, potrivit datelor furnizate de specialişti, în date de 1 decembrie ne vom confrunta cu fenomene meteo extreme. Vor fi zone din ţara noastră în care stratul de zăpadă va depăşi un metru, anunţă cei de la metdesk.com. În zona montană stratul de zăpadă va depăşi chiar un metru în jurul zilei de 1 Decembrie. Graficele arată că precipitaţiile din perioada 25-28 noiembrie se vor transforma apoi în lapoviţă şi ninsoare. Chiar şi în Capitală va fi un strat de 10 centimetri de zăpadă, conform prognozelor MetDesk.

Tot în perioada 1 Decembrie, temperaturile minime se vor putea situa chiar şi în jurul valorii de minus 13 grade Celsius. Un val de ger va intra în România, la finalul săptămânii, când temperaturile vor scădea şi cu 25 grade, ajungând, în unele regiuni, la -15 grade Celsius. În Transilvania şi Moldova, temperaturile vor scădea de la 10 la -15 grade Celsius, în decurs de doar câteva zile. Ultima zi din luna noiembrie va fi cea mai friguroasă, iar mercurul din termometre va scădea în aproape toată ţara sub 0 grade Celsius. Nici Bucureştiul nu va fi ocolit de valul de ger, iar temperaturile se vor situa, în decursul zilei de vineri, în jurul valorii de -8 grade Celsius, scrie digi24.ro.

Vremea în România se mai încălzeşte după 1 decembrie, dar temperaturile vor rămâne destul de coborâte, în jurul pragului de îngheţ. De asemenea, revin ploile, lapoviţa şi ninsorile pe aproape tot teritoriul ţării.12
Pagina a fost generata in 0.139 secunde