Noi disensiuni între Recep Tayyip Erdogan şi Uniunea Europeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi disensiuni între Recep Tayyip Erdogan şi Uniunea Europeană

Externe 03 Octombrie 2016 / 20:10 538 accesări

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că Uniunea Europeană a eşuat în acordarea celor trei miliarde de euro pentru reţinerea imigranţilor, critică respinsă însă de Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei Reuters.

Peste un milion de imigranţi au pătruns în Uniunea Europenă, din Turcia prin Grecia, în anul 2015, cu ajutorul ambarcaţiunilor.

Numărul celor care au efectuat această rută a scăzut în urma acordului prin care Turcia a împiedicat navigarea ambarcaţiunilor cu imigranţi de pe ţărmurile turce. UE a promis pentru aceasta aprobarea finanţării unui fond de trei miliarde de euro pentru a ajuta la îmbunătăţirea condiţiilor de trai a imigranţilor sirieni aflaţi pe teritoriul turc.

Conform preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, UE n-a respectat însă acordul.

"UE a promis că ne va oferi 3 miliarde de euro pentru imigranţi. Timpul a trecut şi anul acesta se apropie de sfârşit. Oamenii aceştia promit dar nu livrează", a declarat preşedintele turc.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a respins însă acuzaţiile, declarând că implementarea ajutorului financiar pentru refugiaţii din Turcia a accelerat în ultimele luni.

"Sugestiile cum că UE ar face contrariul acordului sunt pur şi simplu incorecte şi inutile", a adăugat acesta.

Din cele 3 miliarde de euro, 2.24 miliarde au fost alocate atât ajutorului umanitar cât şi asistenţei, 1.25 de miliarde de euro au fost deja dobândite, iar altele 467 de milioane au fost deja debursate.12
Pagina a fost generata in 0.1487 secunde