Noi intervenții asupra spațiilor verzi din municipiul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi intervenții asupra spațiilor verzi din municipiul Constanța

Administrație 21 Septembrie 2021 / 16:06 758 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Echipele Primăriei Constanța continuă lucrările de corecție și eliminare a arborilor care prezintă un pericol pentru pietoni, clădiri sau mașini.

Cele mai multe dintre acțiuni sunt determinate de solicitările depuse de constănțeni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și asociații de proprietari.

Lucrările sunt efectuate de personal specializat iar tăierea crengilor și a ramurilor uscate și rupte ale arborilor se face cu grijă, curat, fără a afecta scoarța în zona unde se aplică tăietura.

Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Orice arbore tăiat va fi înlocuit lunile următoare cu exemplare tinere și viguroase, în vederea regenerării vegetației.

De asemenea, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat acționează zilnic pentru igienizarea și întreținerea spațiilor verzi.

În această perioadă, s-a intervenit în toate parcurile din oraș, în stațiunea Mamaia, în cartierele Tomis Nord, Poarta 6, zona peninsulară și scuarurile de pe bulevardele din Constanța.

Munca echipelor este de multe ori îngreunată de mașinile parcate pe trotuare.

Facem apel la constănțeni să nu lase mașinile în zonele în care se lucrează pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.192 secunde