Noi inundații în Franța, Germania și Austria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi inundații în Franța, Germania și Austria
Externe 01 Iunie 2016 / 23:12 480 accesări 0 comentarii

Ploi din cauza cărora a căzut un volum foarte mare de apă au dus la noi inundații miercuri în Franța, în Austria și în sudul Germaniei. În Germania, circa 50 de copii sunt nevoiți să doarmă într-o școală, transmite AFP.

După 8.000 de intervenții ale pompierilor în câteva zile în Franța, echipele de intervenție acționau în două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roșu de inundații, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă.

Centrul orașului Nemours (centru), situat în sudul Parisului, era în curs de evacuare din cauza unei creșteri excepționale a nivelului râului Loing, un afluent al Senei. În departamentul Loiret a căzut în trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună și jumătate de precipitații, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turiști, era izolat miercuri seară în mijlocul apelor. Elevii din această regiune nu vor merge la școală joi.

La Paris, o parte din drumurile de pe marginea Senei au fost închise, iar nivelul râului ar putea atinge 5 metri în cursul serii. Sena atinsese deja 4,34 metri la ora 15:00. În timpul inundațiilor din 1910, care sunt referință de peste un secol, apele au atins 8,62 metri.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2602 secunde