Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20 în localitățile unde incidența depășește 4 la mie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi măsuri adoptate pentru reducerea pandemiei: Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20 în localitățile unde incidența depășește 4 la mie

Social, Administrație 25 Martie 2021 / 20:33 2096 accesări

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a adoptat mai multe decizii care vor ajuta la reducerea pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat a detaliat măsurile, precizând că circulația persoanelor va fi permisă în noaptea Paștelui catolic până la ora 2 noaptea.

Principalele declarații ale secretarului de stat Raed Arafat:

În cursul săptămânii trecute am avut o ședință cu grupul consultativ pentru CNSU. Au fost propuse mai multe măsuri, dintre care a rezultat hotărârea nr. 20 din 2021.
Măsurile adoptate sunt:

  • La o incidență de peste 4 la mie, în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică), circulația e permisă până la ora 20, iar operatorii economicii pot rămâne deschiși până la ora 18.
  • La o incidență de peste 7,5 la mie, circulația persoanelor este permisă doar până la ora 20 toată săptămâna, iar operatorii economicii rămân deschiși până la 18 la fel, toată săptămâna.

Sunt abilitați miniștrii sănătății și de resort să modifice ordinele în legătură cu numărul persoanelor admise înăuntrul magazinelor și cum se verifică aceste măsuri.

Pentru sâmbătă și duminică (27 și 28 martie ), măsura va fi extinsă până la ora 22 pentru persoanele care vor participa la serviciile religioase ale Sărbătorii Pesah.

Pentru noaptea de 3 spre 4 aprilie, se va permite circulația în afara gospodăriei între 20 până la 2, pentru slujbele Paștelui Catolic. S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox (1-2 mai) – și atunci vor fi stabilite ore speciale, însă nu apare în hotărârea de guvern, căci este valabilă până pe 14 aprilie. Va exista o nouă hotărâre de guvern.

Operatorii economici cu activitatea de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie și se va relua când incidența scade sub 3,5 la mie.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1788 secunde