Noi morţi din cauza gripei aviare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
OMS

Noi morţi din cauza gripei aviare

Monden 10 Ianuarie 2014 / 00:00 388 accesări

O canadiancă întoarsă dintr-o călătorie în China a murit, la începutul anului, din cauza virusului gripei aviare de tip H5N1, primul caz mortal în America de Nord, a anunţat ieri ministrul canadian al Sănătăţii, Rona Ambrose. Decesul locuitoarei din Alberta, stat din vestul Canadei, este un caz izolat. Femeia care a decedat a început să resimtă simptome după ce a efectuat un zbor cu compania Air Canada între Beijing şi Vancouver, la 27 decembrie. Aceasta şi-a continuat călătoria cu un alt zbor, cu destinaţia Edmonton, în provincia Alberta. Starea sa de sănătate s-a agravat rapid şi a fost nevoită să se ducă la spital, unde a decedat pe 3 ianuarie, a precizat responsabilul pentru Sănătate din Alberta, James Tallbot. Canada se confruntă deja cu o epidemie de gripă sezonieră care a provocat, de la începutul iernii, cinci decese.

Circa 650 de cazuri de gripă aviară au fost înregistrate în 15 ţări în ultimii zece ani, cu o rată a mortalităţii de 60%. Autorităţile chineze, dar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au fost prevenite în legătură cu acest deces. Toate persoanele care au călătorit în data de 27 decembrie la zborurile Air Canada 030 (Beijing - Vancouver) şi 244 (Vancouver - Edmonton) sunt în curs de verificare pentru a fi supuse unor analize medicale de precauţie.

NOI ÎMBOLNĂVIRI OMS a confirmat ieri existenţa a şapte noi cazuri de gripă provocate de noua tulpină H7N9, toate înregistrate în China, în ultima săptămână. Cu numai o zi în urmă, Guvernul chinez anunţa primul deces din acest an cauzat de respectivul virus. Potrivit OMS, şase dintre pacienţi sunt în stare critică şi patru au avut contact cu animale din ferme agricole, dar deocamdată nu se cunoaşte precis sursa de infectare şi, în stadiul actual, nu există dovezi asupra transmiterii virusului de la om la om. Guvernul chinez a instituit măsuri de prevenire a transmiterii virusului, dar OMS nu a recomandat deocamdată controale suplimentare la graniţă şi nici anularea călătoriilor în această ţară. China s-a confruntat şi iarna trecută cu virusul H7N9 al gripei aviare, 140 de persoane fiind de atunci infectate, dintre care 47 au decedat.12
Pagina a fost generata in 0.1439 secunde