NOI SCUMPIRI ale carburanților! Prețul petrolului A EXPLODAT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
NOI SCUMPIRI ale carburanților! Prețul petrolului A EXPLODAT
Economie 23 Iunie 2018 / 14:52 1273 accesări

Statele OPEC şi alţi mari producători de petrol, inclusiv Rusia, au convenit vineri, la Viena, o majorare modestă a producţiei, cu circa 1 milion de barili pe zi, începând din luna iulie, decizie care a dus la creşterea puternică a cotaţiilor ţiţeiului, transmite Reuters.

Creşterea reală va fi de aproximativ 770.000 de barili pe zi, potrivit Irakului, pentru că mai multe ţări care au înregistrat recent scăderi ale producţiei vor avea dificultăţi să respecte cotatele, iar alţi producători nu vor putea să acopere diferenţa, scrie news.ro. Creşterea reală a producţiei este sub unele dintre cele mai ridicate cifre care au fost discutate înainte de reuniunea de la Viena.

”Piaţa a anticipat că pe piaţă va intra o cantitate mare de petrol, iar acest lucru nu se va întâmpla, cel puţin nu acum”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital. Preţul petrolului Brent a crescut cu 2,5 dolari, respectiv cu 3,4%, la 75,55 dolari pe baril ,iar pe ansamblul săptămânii cu 2,7%. Cotaţia petrolului de referinţă pe piaţa americană a avansat cu 3,04 dolari, respectiv 4,6%, la 68,58 dolari pe baril. La nivelul săptămânii, creşterea a fost de 5,5%. Majorarea producţiei părea improbabilă înainte de reuniune, dar Araba Saudită a reuşit să convingă Iranul să coopereze, în urma apelurilor statelor mari consumatoare de petrol de a tempera creşterea costurilor carburanţilor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1346 secunde