"Noi suntem români" - Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

"Noi suntem români" - Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 09 Mai 2022 / 12:34 1179 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, în colaborare cuEditura Humanitas, organizeazăJoi, 12 mai, la ora 1730, înAula Bibliotecii, o masă rotundă cu prilejul lansării cărții de eseuriNoi suntem români. (nimeni nu-i perfect)(Humanitas, 2022) a scriitoruluiRadu PARASCHIVESCU. Istoricul și criticul literarprof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al scriitorului.

Radu Paraschivescueste unul dintre intelectualii cu o prezență intensă și constructivă în viața publică, participant la numeroase emisiuni de radio, un comentator avizat al societății românești actuale, un prozator talentat, un traducător subtil, un observator atent la tot ceea ce-l înconjoară.

O preocupare majoră a sa a vizat însă ceea ce ține de identitatea românească profundă și de cea superficială deopotrivă, de singularitatea fenomenului românesc, de felul în care trăim împreună în țara noastră. Volume precumDouă mături stau de vorbă (Scene românești)(2018),Orice om îi este teamă(2018),În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)(2019) aprofundează temele identitare, românescul nostru ireductibil, felul nostru de a fi astfel și altfel, particularități defectuoase, gesturi mai neizbutite, accese de mândrie națională, închipuiri grandioase, posturi, aluri, stiluri de viață.

Limbajul, cel public (mai ales), dar și cel de întrebuințare informală, reprezintă o preocupare majoră a scriitorului care ne dezvăluie, cu o savoare caragialiană, raznele, deformările, enormitățile pe care românul le revarsă în cuvinte, cu întreg patosul de care dispune, de la sudalmă la răstelile patriotice.

Într-un cuvânt, Radu Paraschivescu este un scriitor de care nu ne putem lipsi înlumea în care nu-s mai multe Românii.

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Radu Paraschivescu va intra în dialog cu cititorii săi. Intrarea este liberă.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman" Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman" Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției,https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2596 secunde