Nomazii de pe Munții Tatra, luați pe sus de polițiștii locali

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Încă o tabără improvizată a fost desființată

Nomazii de pe Munții Tatra, luați pe sus de polițiștii locali

Administrație 24 Octombrie 2018 / 17:42 512 accesări

Polițiștii locali au desființat o nouă tabără de nomazi din Constanța. De această dată, este vorba despre una dintre zonele preferate ale țiganilor care vin din cine știe ce sate uitate din județ cu intenția de a se se stabili în Constanța. Mai exact, polițiștii locali, în colaborare cu inspectori ai Serviciului de Igienă Publică din cadrul Primăriei Constanța și lucrători ai firmei de salubrizare Polaris M Holding, au acționat pe strada Munții Tatra din cartierul Palas, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei. Zona este cunoscută de foarte mulți ani drept unul dintre fiefurile nomazilor. În cadrul acțiunii s-au aplicat opt sancțiuni contravenționale (depozitarea de obiecte pe domeniul public, întinsul frânghiilor de rufe pentru uscarea articolelor de îmbrăcăminte, aruncarea unor deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, nemenținerea unei permanente stări de curățenie în jurul imobilelor în care locuiesc). Valoarea totală a amenzilor date este de 2.800 de lei. Totodată, s-au luat măsuri de igienizare a zonei de către lucrătorii firmei de salubritate cât și de persoanele sancționate contravențional. „Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare”, spun reprezentanții autorităților locale.

ACȚIUNI ȘI SANCȚIUNI PE BANDĂ RULANTĂ

Numai în ultimele două săptămâni, polițiștii locali au aplicat zeci de amenzi nomazilor care și-au improvizat tabere pe domeniul public. Săptămâna trecută, s- acționat pe strada Maior Șofran din cartierul constanțean Faleză Nord, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei, depistării persoanelor care locuiesc în zonă și care nu dețin forme legale ori care cresc animale, precum și pentru verificarea legalității construcțiilor. Având în vedere că la adresa menționată anterior locuiau în condiții precare și persoane minore, în acest caz a fost solicitat sprijinul reprezentaților DGASPC și SPAS Constanța. În cadrul acțiunii, s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, una a fost aplicată pentru depozitarea obiectelor inestetice în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat, două pentru neîntreținerea curățeniei în interiorul și în exteriorul curților, o altă sancțiune a fost aplicată pentru executarea de lucrări improvizate (cotețe și șoproane). Încă o amendă a fost dată pentru culegerea de materiale reciclabile în alte condiții decât cele legale, una pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, o altă sancțiune a fost aplicată pentru deținerea unei cărți de identitate expirată și alte trei sancțiuni au fost date pentru ședere fără forme legale. Valoarea totală a amenzilor ajunge la 2.460 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare și ridicare a materialelor reciclabile și s-au luat măsuri de igienizare a zonei de către lucrătorii firmei de salubritate. Totodată, în urmă cu două săptămâni, au desființat o altă tabără de nomazi. Aceasta era improvizată pe Valea Portului, în zona Poarta 5, unde mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran din apropiere. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar adăposturile au fost dezafectate de către lucrătorii firmei de salubritate. De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Adamclisi din județul Constanța. Această acțiune a avut loc miercuri, 10 octombrie. Tot atunci, polițiștii locali au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.770 lei.

ȘTII CAZURI ASEMĂNĂTOARE? IATĂ UNDE LE POȚI SESIZA

Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2226 secunde