Norica Nicolai cere desecretizarea raportului de anchetă al MJ privind arhiva SIPA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Norica Nicolai cere desecretizarea raportului de anchetă al MJ privind arhiva SIPA

18 Mai 2017 / 13:23 465 accesări

Europarlamentarul Norica Nicolai a precizat, joi, că este necesară desecretizarea raportului de anchetă al ministerului Justiţiei din 2008 privind arhiva SIPA, întrucât în raport se stabileşte clar cine se face vinovat de scurgerea de informaţii şi de sustragerea de cauze.

„Eu cred că trebuie să se facă cumva lumină - nu ştiu dacă neapărat pentru ca cineva să răspundă - dar pentru că avem obligaţia să ştim adevărul. Şi lumina începe cu desecretizarea raportului de anchetă din 2008 - nu a dosarelor - pentru că în acel raport se stabileşte clar cine se face vinovat de scurgerea de informaţii, de sustragerea de cauze şi de acolo se poate porni pe un drum care poate duce la şantajarea unor magistraţi, având în vedere informaţiile existente în dosar”, a spus Norica Nicolai.

Ea a menţionat că această situaţie privind arhiva SIPA trenează de foarte multă vreme.

„Nu acum au apărut aceste informaţii. Sunt încă din 2005-2006 luări de poziţie în presă ale unor persoane publice - mă refer la Corneliu Turianu care a şi formulat o plângere penală pentru că a constatat că îi lipseşte dosarul”, a spus Norica Norica.

Ea a mai spus că desecretizarea arhivei SIPA trebuie să dea dreptul tuturor magistraţilor ale căror dosare se află în acele arhive să ia la cunoştinţă despre ceea ce s-a întâmplat.

„Nu are niciun rost şi nu foloseşte nimănui să aflăm ce obiceiuri avea domnul X sau doamna Y. Sunt elemente care erau utilizate frecvent în şantajul de tip comunist. Pentru mine, trist este că sunt utilizate frecvent şi în şantajul de tip democratic şi capitalist. Cu siguranţă, judecătorii şi procurorii, care sunt subiectul acestor arhive, trebuie să se pronunţe şi ei să decidă ce vor face cu conţinutul acelor dosare”, a mai spus Nicolai.

Taguri articol


12