„Normalitatea“ lui Iohannis nu a durat nici 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Normalitatea“ lui Iohannis nu a durat nici 24 de ore
03 Decembrie 2019 / 13:16 1900 accesări 0 comentarii

Adeseori mi s-a reproșat o anumită naivitate. E posibil. Poate și pentru că nu îmi plac conflictele și nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers aseară la Cotroceni sperând că Iohannis a încheiat retorica de război împotriva a trei milioane de români (poate și a altora) care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent însă la o întâlnire cu parlamentarii liberali (în ce calitate? președinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, într-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

„Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD (poate vorbi președintele României despre „adversarul nostru”? - n.b.). Un PSD care a încasat-o (oare președintele României poate folosi un astfel de limbaj? n.b.) de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de CJ și, ca atare, ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL („ne bucurăm de victorie” - această formulare putea fi folosită de președintele PNL. Iohannis arată, în continuare, că nu poate fi președintele tuturor românilor, maghiarilor, sașilor, secuilor etc. n.b.).Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD”.

Acest îndemn al lui Iohannis este o declarație de război împotriva Partidului Social Democrat, a Constuției României și a regimului democratic din țara noastră. El este incalificabil și trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD, de către parlamentarii, primarii, consilierii, presedinții de consilii desemnați democratic de către alegătorii români.

Mi se pare inadmisibilă această conduită și cred că ea va trebui sancționată atât în țară, cât și la instituțiile europene.

La PSD, ar trebui lăsate deoparte orgoliile și ar trebui strânse rândurile pentru a găsi cele mai bune formule de a răspunde acestui atac „mârșav” la adresa fundamentului statului de drept din România.Pagina a fost generata in 0.1436 secunde