Notre-Dame, după incendiul devastator. Altarul şi crucea, neatinse de flăcări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Notre-Dame, după incendiul devastator. Altarul şi crucea, neatinse de flăcări
Externe, Religie 16 Aprilie 2019 / 08:57 2109 accesări 3 comentarii

O serie de fotografii făcute în interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris arată gradul de distrugere de pe urma incendiului puternic izbucnit luni seara, imaginile oferind, de asemenea, o mică speranţă că edificiul va putea fi restaurant.

Şeful departamentului de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a spus că datorită eforturilor neîncetate a sutelor de pompieri, flăcările nu s-au putut răspândi până la clopotniţa nordică.

De asemenea, Gallet spune că două treimi din acoperişul edificiului „a fost distrus". Pompierii au anunţat marţi dimineaţa că incendiul este „sub control”.Ministrul de Interne Laurent Nunez declară că autorităţile sunt „prudente", dar sunt într-adevăr mult mai optimiste decât la începutul operaţiunii.

Preşedintele Emmanuel Macron promite că va reconstrui monumentul istoric şi anunţă că va solicita ajutor international pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris. O campanie naţională de strângere de fonduri pentru reconstruirea edificiului va fi lansată marţi, preşedintele francez apelând la ajutor din partea „celor mai mari talente” ale lumii.

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” şi „profesionalismul” pompierilor, aceştia reuşind să salveze faţada edificiului şi două turnuri importante.

Loading...

3 comentarii

unul 10:05:17 / 16 Aprilie 2019
biserici multe distruse in Franta

Este ars un simbol al catolicismului apusean, nu numai francez, chiar inainte de Pastile lor, pentru a testa reactia populatiei. Nu cred ca focul a fost intamplator. Sau … poate chiar este mânia lui Dumnezeu, pentru toate lepadarile acelui popor.

altul 12:19:44 / 16 Aprilie 2019
Esti un mare cretin!

pentru UNUL!

ortodox 11:45:27 / 18 Aprilie 2019
...

Pai sa arda, ca seful lor, satanistul eretic Francisc, il huleste pe Hristos permanent. Nici pe ereticul ecumenist Teodosie nu il vad bine, de fapt e cu ambele picioare in iad

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1895 secunde