Nou atentat cumplit unde nici nu te-ai fi aşteptat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nou atentat cumplit unde nici nu te-ai fi aşteptat!

Externe 04 Octombrie 2017 / 16:52 1248 accesări

Din păcate, densitatea atentatelor teroriste a atins paroxismul. Nu trece o zi fără să fie semnalat un astfel de eveniment tragic. Miercuri, cel puţin patru persoane au fost ucise şi 15 rănite într-un atentat sinucigaş în oraşul libian Misrata, a anunţat un purtător de cuvânt militar, care a atribuit atacul grupării jihadiste DAESH (Stat Islamic, SI - n.r.), informează AFP,potrivit Agerpres. Atacul a avut loc în Complexul Tribunalelor, o clădire în centrul oraşului Misrata, localitate aflată sub controlul puternicei miliţii care a ajutat guvernul recunoscut de comunitatea internaţională să izgonească în 2016 SI din Sirt, principalul său fief în Libia. „Un grup de trei bărbaţi aparţinând SI a comis un atentat sinucigaş împotriva Complexului Tribunalelor din Misrata, ucigând patru persoane şi rănind 15”, a declarat generalul Mohammad Al-Ghassri, purtător de cuvânt al forţelor Guvernului de Uniune Naţională (GNA). Cei trei bărbaţi au ieşit din vehicul, unul dintre ei a reuşit să intre în clădire, unde s-a aruncat în aer, a precizat purtătorul de cuvânt. „L-am împuşcat mortal pe al doilea şi l-am arestat pe al treilea”, a mai spus el.

Potrivit agenţiei de presă libiene LANA, atentatul a coincis cu sosirea unor deţinuţi membri ai DAESH (Stat islamic, SI - n.r.) în Complexul Tribunalelor, unde urmau să fie audiaţi de Parchet.

Miliţiile din Misrata (200 km est de Tripoli) sunt cele mai bine înarmate în ţară, având în dotare avioane MiG şi elicoptere de atac. Libia a fost cuprinsă de haos după căderea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011. Astăzi, două autorităţi îşi dispută acolo puterea: pe de o parte, GNA, recunoscut de comunitatea internaţională şi cu sediul la Tripoli; de cealaltă, o autoritate care îşi exercită puterea în estul ţării cu sprijinul puternicului mareşal Khalifa Haftar. DAESH a profitat de haos pentru a se stabili la Sirt în iunie 2015. GNA, ajutat în principal de miliţiile din Misrata şi cu sprijinul aerian al armatei SUA, a recucerit Sirt în decembrie 2016.

Taguri articol


12