Nou epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare. Experţi: Numărul deceselor se dublează la 2 săptămâni, faţă de 5 luni în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nou epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare. Experţi: Numărul deceselor se dublează la 2 săptămâni, faţă de 5 luni în Italia

Externe 22 Mai 2020 / 11:00 768 accesări

Coronavirus în lume

Situaţia cazurilor de coronavirus din America Latină atrage atenţia autorităţilor reginale din domeniul sănătăţii, dar şi celor de la nivel mondial, care se tem de formarea unui nou epicentru COVID-19.

Deşi numărul de îmbolnăviri nu mai creşte ameţitor în statele puternic afectate de pandemie până la acest moment, virusul pare să se concentreze acum asupra ţărilor din America Latină, prima pe listă fiindBrazilia, cu peste250.000 de cazuri confirmate. Tot aici a fost identificat şi primul pacient infectat din regiune, în data de 26 februarie.

De atunci, coronavirusul s-a răspândit în toate ţările apropiate. Potrivit Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor,au fost înregistrate peste 500.000 de cazuri, iar peste 30.000 de persoane au murit, în condiţiile în care testarea nu e la fel de riguroasă ca în SUA sau alte state. Cele mai populate două ţări din America Latină, Mexic şi Brazilia, au înregistrat deja peste 6.000, respectiv 18.000 de decese.

Şi cercetătorii sunt de părere că cifrele ar putea fi semnificativ mai mari în realitate, multe cazuri nefiind diagnosticate.

Peru a raportat al 12-lea cel mai mare număr de cazuri din lume, cu aproape 100.000 de persoane confirmate, depăşind China.

Şi Chile raportează mii de noi cazuri de coronavirus în fiecare zi, cu peste 500 de decese confirmate.

Ecuador a înregistrat cele mai multe decese pe cap de locuitor din regiune - cu o rată de aproximativ 17 morţi la 100.000 de persoane. Cazurile zilnice din Ecuador au scăzut, dar tendinţa nu este una generală în regiune.

BBC: Vârful nu a fost încă atins

Spre deosebire de SUA şi de majoritatea ţărilor europene, multe ţări din America Latină raportează zilnic tot mai multe infectări şi decese.

Comparativ cu celemai afectate state din Europa - Marea Britanie, Italia şi Franţa - decesele scad într-o parte a oceanului şi cresc în cealaltă -Brazilia, Mexic şi Peru.

Statisticile elaborate de experţi aduc dovezi în acest sens. Estimativ, numărul de decese în Brazilia, Mexic şi Peru se dublează la fiecare două săptămâni, cu o viteză mult mai mare decât în Europa, unde acelaşi lucru se petrece la aproximativ două luni în Marea Britanie, patru luni în Franţa şi cinci luni în Italia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3784 secunde