Nou medicament anti-colesterol în SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nou medicament anti-colesterol în SUA
Sănătate 12 Iunie 2015 / 00:00 814 accesări 0 comentarii

Experții agenției americane a medicamentelor (FDA) au avizat, miercuri, comercializarea unui puternic medicament anti-colesterol, bazat pe un mecanism diferit de cel al tratamentelor disponibile în prezent pe piață. Acest medicament, numit Repatha și produs de laboratorul american Amgen, este similar unui alt medicament care a primit acordul marți, din partea aceluiași grup de experți. Experții au decis, cu 11 voturi „pentru“, patru „împotrivă“ și nicio abținere, comercializarea noii molecule Evolocumab, al cărei nume comercial este Repatha. De asemenea, ei au aprobat în unanimitate (15 voturi) recomandarea acestui medicament pentru persoanele cu hipercolesterolemie familială heterozigotă, deoarece până acum există puține tratamente eficiente pentru tinerii predispuși genetic să aibă niveluri ridicate de colesterol rău (LDL). Același comitet consultativ de experți a votat marți autorizarea comercializării medicamentului anti-colesterol Alirocuma sau Praluent, dezvoltat de laboratoarele Sanofi din Franța cu partenerul lor american Regeneron. Ambele tratamente se administrează prin injectarea sub piele la fiecare două săptămâni sau lunar. De asemenea, ele pot contribui la reducerea colesterolului rău (LDL) cu peste 60%. Ele neutralizează o proteină care limitează acțiunea ficatului de a elimina colesterolul rău din sânge în mod diferit față de medicamentele bazate pe statine.

Totuși, medicamentele bazate pe statine, cum sunt Lipitor de la Pfizer Inc PFE și Crestor de la AstraZeneca PLC, vor rămâne coloana vertebrală a eforturilor pentru reducerea colesterolului rău și a riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Cu toate acestea, medicii au căutat și o altă opțiune, deoarece milioane de oameni cu nivel ridicat de colesterol nu pot tolera statinele sau nu pot ține sub control starea lor de sănătate pe parcursul administrării medicamentelor.Pagina a fost generata in 0.1472 secunde