Nou protest în justiție! Grefierii ies în stradă, pe termen nelimitat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nou protest în justiție! Grefierii ies în stradă, pe termen nelimitat
Justiție 11 Martie 2019 / 10:59 335 accesări 1 comentariu
(Foto: Viva FM)

(Foto: Viva FM)

Mai multe sindicate ale grefierilor anunţă declanşarea unui protest, începând de luni, 11 martie. De vineri, 15 martie, grefierii ameninţă că vor ieşi în stradă şi vor refuza să mai presteze muncă suplimentară.

Acțiuni anunțate:

1. În săptămâna 11-15 martie 2019, protest în cadrul instanțelor și parchetelor în care funcționează personalul auxiliar de specialitate și conex prin purtarea unei banderole albe.

2. Joi, 14 martie 2019, ora 11,00, Conferință de presă la sediul la sediul Blocului National Sindical din Str. Turturelelor nr 11A, clădirea C, etajul 3, sector 3 București.

3. Vineri, 15 martie 2019, orele 11-13, miting la sediul Guvernului, Piața Victoriei;

4. Refuzul muncii suplimentare in instanțe și parchete, începând cu data de18 martie 2019 (generează blocaje in activitate in maxim 10 zile; funcționarea sistemului judiciar și activitatea instanțelor și parchetelor depinde de munca suplimentara).

5. Începând cu data de 18 martie 2019 negocierea contractul colectiv de muncă:

la nivel de grup de unități – Ministerul Justiției, curțile de apel și instanțele aflate în aria teritorială, precum și PICCJ, DIICOT, DNA, parchetele de pe lângă curțile de apel, parchetele de pe lângă tribunale, parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele militare;

la nivel de unitate/angajator – curțile de apel și parchetele de pe lângă curțile de apel, PICCJ, DIICOT, DNA.

Declanșare conflict colectiv de muncă în situația în care angajatorii nu răspund revendicărilor.

Loading...

1 comentariu

Ct 12:16:43 / 11 Martie 2019
nesimtire...

legea salarizarii in forma actuala, este o insulta la adresa romanilor care lucreaza in mediul privat si care, de fapt , tin in spate 80% din bugetarii tarii, care desi nu aduc nimic la PIB, au salarii de cateva ori mai mari, sporuri, bonificatii samd.... e strigator la cer la ce venituri s a ajuns in magistratura si sanatate, cand ne raportam la restul romanilor ! apoi, sunt pensiile speciale, alta jecmaneala a banului public ! in tara asta s a ajuns sa se plateasca gras incompetenta, hotia, nesimtirea ! totul din banul public ! asa intelege psd sa guverneze!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1553 secunde