Nou protest în justiție! Grefierii ies în stradă, pe termen nelimitat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nou protest în justiție! Grefierii ies în stradă, pe termen nelimitat

Justiție 11 Martie 2019 / 10:59 951 accesări
(Foto: Viva FM)

(Foto: Viva FM)

Mai multe sindicate ale grefierilor anunţă declanşarea unui protest, începând de luni, 11 martie. De vineri, 15 martie, grefierii ameninţă că vor ieşi în stradă şi vor refuza să mai presteze muncă suplimentară.

Acțiuni anunțate:

1. În săptămâna 11-15 martie 2019, protest în cadrul instanțelor și parchetelor în care funcționează personalul auxiliar de specialitate și conex prin purtarea unei banderole albe.

2. Joi, 14 martie 2019, ora 11,00, Conferință de presă la sediul la sediul Blocului National Sindical din Str. Turturelelor nr 11A, clădirea C, etajul 3, sector 3 București.

3. Vineri, 15 martie 2019, orele 11-13, miting la sediul Guvernului, Piața Victoriei;

4. Refuzul muncii suplimentare in instanțe și parchete, începând cu data de18 martie 2019 (generează blocaje in activitate in maxim 10 zile; funcționarea sistemului judiciar și activitatea instanțelor și parchetelor depinde de munca suplimentara).

5. Începând cu data de 18 martie 2019 negocierea contractul colectiv de muncă:

la nivel de grup de unități – Ministerul Justiției, curțile de apel și instanțele aflate în aria teritorială, precum și PICCJ, DIICOT, DNA, parchetele de pe lângă curțile de apel, parchetele de pe lângă tribunale, parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele militare;

la nivel de unitate/angajator – curțile de apel și parchetele de pe lângă curțile de apel, PICCJ, DIICOT, DNA.

Declanșare conflict colectiv de muncă în situația în care angajatorii nu răspund revendicărilor.12