Nou referendum pentru Brexit? 50%-50% şanse, crede Tony Blair

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nou referendum pentru Brexit? 50%-50% şanse, crede Tony Blair
Externe 11 Octombrie 2018 / 15:52 98 accesări 0 comentarii

Fostul premierul laburist britanic Tony Blair consideră că există 50%-50% şanse să fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit, dat fiind că este improbabil că şefa guvernului conservator, Theresa May, îşi va asigura o majoritate în parlament pentru orice variantă de „divorţ” de Uniunea Europeană, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro. „Indiferent care este oferta actuală în ce priveşte Brexit-ul, rezultatul va fi că va produce daune economice semnificative”, a declarat Blair. „Cred în continuare că este posibil ca Brexit-ul să fie stopat, cred că nu există o majoritate în parlament pentru nicio propunere pe care prim-ministrul o prezintă”, a adăugat Blair, precizând că el doreşte un al doilea referendum.

Fostul prim-ministru a mai subliniat că agenţiile europene de reglementare nu vor ca centrul finanţelor europene să iasă de pe orbita lor şi astfel să se piardă locuri de muncă în sectorul financiar. „De ce să ne creăm această problemă într-un domeniu ale economiei globale în care avem preeminenţă?”, a întrebat Tony Blair, considerând că guvernul nu a ţinut cont de interesele sectorului serviciilor.

În opinia fostului prim-ministru, care a condus guvernul de la Londra între 1997 şi 2007, dacă Brexit-ul va merge înainte şi va fi urmat de un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, ţara se va confrunta cu „o situaţie cu adevărat dăunătoare şi dificilă”. „Aceasta este problema cu politicile ambelor partide mari: par să creadă că poţi să pui în aplicare Brexit-ul şi pe urmă să iniţiezi o întreagă legislaţie socială pentru a face capitalismul mai just şi mai egal şi aşa mai departe”, a comentat Blair. „Ele trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă pui în aplicare Brexit-ul, prioritatea ta numărul unu va fi să menţii atractivitatea acestui loc pentru ca investitorii să vină”, a mai declarat fostul prim-ministru laburist, în interviul acordat agenţiei Reuters.

Taguri articol
Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2242 secunde