Nou sens giratoriu la Brotăcei! O fi bine, o fi rău?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sistematizare

Nou sens giratoriu la Brotăcei! O fi bine, o fi rău?

Administrație 23 August 2018 / 16:57 2387 accesări

Dacă ați trecut recent prin zona Brotăcei, probabil că nu mică v-a fost mirarea când ați văzut că a răsărit un nou sens giratoriu. Lucrările au fost, în sfârșit, finalizate. Deocamdată, sensul are regim provizoriu, urmând să se realizeze celebrele „studii de trafic”, în funcție de care se vor lua decizii cu privire la menținerea sensului.

Dacă ați trecut recent prin zona Brotăcei, probabil că nu mică v-a fost mirarea când ați văzut că a răsărit un nou sens giratoriu. Lucrările au fost, în sfârșit, finalizate, iar Primăria Constanța a anunțat acest lucru pe Facebook. „Intersecţia de la Brotăcei a fost resistematizată prin amenajarea unui sens giratoriu, care să rezolve problema traficul aglomerat din zonă. După ce toată intersecţia a fost asfaltată, angajaţii Primăriei Municipiului Constanţa, prin S.C. Confort Urban, au trasat marcajele, inclusiv trecerile de pietoni și au montat sensul giratoriu provizoriu, dar şi indicatoarele de circulaţie. Conducătorii auto sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită în zonă şi să respecte regulile circulaţiei rutiere în noul sens giratoriu”, se arată în postarea reprezentanților autorităților locale. Deocamdată, sensul are regim provizoriu, urmând să se realizeze celebrele „studii de trafic”, în funcție de care se vor lua decizii cu privire la menținerea sensului.

CÂND AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE

Amintim că, lucrările în zonă au început de aproape o lună, cu freazarea și reasfaltarea intersecției. „Primăria Municipiului Constanţa, prin S.C. Confort Urban, a demarat în această dimineaţă lucrările în zona Brotăcei, prin frezarea carosabilului în vederea turnării unui covor nou de asfalt, pe strada Suceava, dinspre bulevardul Tomis, până pe strada Adamclisi. Urmează frezarea şi asfaltarea întregii intersecţii, lucrare care va fi finalizată la sfârşitul săptămânii viitoare. Aceasta este prima etapă dintr-un proces de resistematizare a intersecției, a doua fiind amenajarea unui sens giratoriu provizoriu. Pe parcursul lucrărilor de reabilitare, circulaţia rutieră va fi restricţionată alternativ, pe câte o bandă de mers. Participanţii la trafic sunt rugaţi să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă”, anunța Primăria Constanța la momentul respectiv. Oamenii din zonă s-au arătat destul de încântați cu privire la această sistematizare. Rămâne de văzut cât de util se va dovedi sensul.12
Pagina a fost generata in 0.1548 secunde