Nouă contacți ai unuia dintre bucureștenii infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testați pozitiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nouă contacți ai unuia dintre bucureștenii infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testați pozitiv

Sănătate 24 Ianuarie 2021 / 09:18 832 accesări
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministerul Sănătății informează, printr-un comunicat de presă, că a fost demarată o anchetă epidemiologică în jurul unei persoane infectate cu tulpina britanică de coronavirus.
Din zece contacți direcți identificați, nouă au prezentat teste pozitive, însă nu se știe deocamdată dacă sunt infectați cu aceeași tulpină.
Specialiștii vor stabili despre ce formă a virusului este vorba, în urma procesului de secvențiere molecularā, care va avea loc zilele următoare.

Niciuna dintre persoanele cu teste pozitive nu au călătorit recent în afara țării.
Bucureșteanul, despre care autoritățile au anunțat vineri că este infectat, lucrează la o școală din București, potrivit Ministerului Sănătății.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare, transmite Ministerul Sănătății.


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, îndeamnă la prudență:

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Un prim caz de infectare cu coronavirus cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat în România pe 8 ianuarie.12
Pagina a fost generata in 0.2039 secunde