Nouă ipoteză privind scufundarea Titanicului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nouă ipoteză privind scufundarea Titanicului

Ştiință 03 Ianuarie 2017 / 15:51 1116 accesări

În noaptea de 14-15 aprilie 1912, transatlanticul Titanic, considerat de nescufundat, a fost înghițit de apele înghețate ale Atlanticului de Nord, după impactul cu un iceberg. Cea mai mare catastrofă maritimă din istorie a inspirat mai multe filme, dintre care cel mai celebru a fost realizat de James Cameron, în 1997. Din cei 2.500 de pasageri aflați la bordul Titanicului la prima sa cursă transatlantică, 1.491 au pierit în naufragiu.

Recent, cotidianul ”The Independent” a relatat că jurnalistul britanic Senan Moloney a realizat un documentar, difuzat de Channel 4, din care rezultă că nu ciocnirea cu un iceberg a fost principala cauză a naufragiului. Senan Moloney studiază această catastrofă de mai bine de 30 de ani și a ajuns la concluzia că scufundarea Titanicului s-a produs, într-adevăr, în urma ciocnirii cu un iceberg, dar metalul din care era realizată coca navei în zona coliziunii fusese fragilizat de un puternic incendiu izbucnit la magaziile de cărbune situate în proximitatea zonei de impact. Jurnalistul a ajuns la această concluzie studiind fotografii de epocă ignorate până acum de anchetatori, fotografii în care se observă mari pete negre, cu diametrul de peste 10 metri, pe care le consideră urme certe ale puternicului incendiu izbucnit în interiorul navei. Mai mult, Senan Moloney susține că incendiul s-ar fi declanșat chiar înainte de lansarea la apă a pachebotului, dar acest lucru a fost ținut ascuns de J. Bruce Ismay, președintele companiei care a construit nava.

Concluzia lui Senan Moloney este halucinantă și anulează toate celelalte ipoteze și teorii referitoare la catastrofă: ”Titanicul n-ar fi trebuit nici măcar să fie lansat la apă”!12