Noua lege a pensiilor va fi lansată în spaţiul public

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor va fi lansată în spaţiul public
Social 05 August 2018 / 11:45 2271 accesări 8 comentarii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat sâmbătă, la România TV, că în următoarele zile va fi prezentat public proiectul legii pensiilor, urmând ca în cursul zilei de duminică să mai aibă o ultimă discuție pe această temă cu președintele PSD, Liviu Dragnea. "Aș vrea să vă spun că sunt bani de pensii, că am primit bani în plus la rectificarea bugetară pentru plata pensiilor, pentru că am făcut și o rectificare legislative pentru cei care au ieșit la pensie în 2011. A apărut o lege care reglează inechităţile. S-a reglat şi era nevoie de bani în plus. Asta ca să se lămurească inclusiv domnul Iohannis care nu mai poate să doarmă de grija pensionarilor. Am avut toată săpătămâna discuții cu Liviu Dragnea și cu premierul. Și astăzi am avut o discuție cu domnul Dragnea, urmează mâine (nr. duminică) o ultimă discuție cu domnul Liviu Dragnea despre legea pensiilor, iar săptămâna viitoare va fi lansată în spațiul public.

Într-adevăr este o lege tehnică pe care s-a lucrat foarte mult. A fost nevoie de zeci de mii de simulări. Chiar e un proiect mamut, pentru că am vrut să corectăm sistemul de pensii și eu cred că în mare măsură am reușit. Pentru cei care au ieșit pe legi diferite la pensie, este foarte greu să ajungi la un punct comun al pensiei. Legea va sta timp de o lună de zile în dezbatere. Sigur că va veni în Parlamentul României, unde va fi dezbătută așa cum trebuie să fie dezbătută o lege. Vedeți și la legea salarizării am avut critici și a trebuit să răspundem la prostii, de ce au scăzut salariile la anumite categorii, dar acum oamenii au înțeles cum este cu legea salarizării după aplicarea ei și acum vedeți că nu mai comentează nimeni. Domnul Orban când a spus că primul lucru când va veni la guvernare va abroga legea salarizării, i s-a spus vezi-ți domnule de treabă că te faci de râs. Legea se va aplica etapizat, pensiile vor crește anual. Va intra și noua formula de calcul și care veți vedea că aduce în plus creșteri la pensii. Chiar este o creștere a pensiilor. Săptămâna viitoare vom fi alături de dvs, vom explica toți ce înseamnă această lege și ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgârcit deloc, pentru că oamenii care au muncit pentru această țară trebuie să aibă condiții de trai decente. Săptămâna viitoare, așa cum v-am zis, probabil marți sau miercuri, veți avea toate datele prezentate", a spus Lia Olguța Vasilescu la România TV.

Loading...

8 comentarii

ciprian 15:37:08 / 05 August 2018
legea pensiilor

Politici si promisiuni POPULISTE , pentru AMARATI si votanti !!!PROSTEALA pe FATA si PRAF in ochi !!!Nimeni nu indica sursele de FINANTARE ????de unde vin acestia ???Cand locurile de MUNCA , scad , productivitatea SCADE , iar CONSUMUL CRESTE !!!si ne ducem pe TOBOGAN la VALE !!!!

Da si in plus 08:32:50 / 06 August 2018
Pentru ciprian

Inflatia e cat casa.Cat primesti la pensie tot atat dispare in galantare.Blestemate vremuri,blestemat partid.

Salariat 08:46:35 / 06 August 2018
legea pensiilor

Legea pensiilor va fi la fel de proasta ca si Legea salarizarii. Degeaba se bate cu pumnul in piept ,, distinsa" ministra, ca a raspuns la ,,prostii" pe legea salarizarii. DA, a raspuns la prostiile lor, pe care nu si le recunosc. LEGEA SALARIZARII CEA MAI PROASTA SI MAI DISCRIMINATORIE.

Vasile 12:26:19 / 06 August 2018
Inflaţia, Iohanis şi PNL

O analiză pertinentă a situaţiei economice şi financiare actuale duce la o concluzie tragică. Acum plătim pentru actiunile din trecut ale Guvernării PD şi PNL, ale guvernatorului Isărescu şi ale presedintelui Iohanis. În primul rând este vorba de inflaţie, apoi de costurile nejustificate ale cursei înarmării, de unele acţiuni ale DNA, de trădarea naţională în favoarea intereselor economice şi financiare ale Austriei, Ungariei şi ale unor persoane fizice şi companii străine influente în plan internaţional. Analiza relevă starea de corupţie generalizată în care s-a aflat ţara în regimul Băsescu. Populaţia nu percepe adevăratele cauze ale situaţiei de acum şi acuză PSD, dar nu vrea să înţeleagă că sub guvernarea PSD au fost înlăturate consecinţele abuzurilor comise de PD şi PNL şi se încearcă acum înscrierea României în cercul ţărilor dezvoltate ale lumii. Vedeţi, guvernările de dreapta au făcut prea mult rău şi este dificilă o abordare generală de stabilizare a situaţiei. Este dificil să explici unui om care nu munceşte şi deci nu obţine salariu sau pensie, că PSD încearcă să aducă la nivel european nivelul de trai din România. Cei care înjură măsurile luate de PSD sunt de două categorii: una compusă din oameni proşti, manevrabili şi dezinteresaţi, deoarece nu vor să muncească şi a doua categorie compusă din oameni interesaţi să domine de la sate la oraşe şi prin guvernare ţara, pentru a vinde şi resursele care au mai rămas. Spaţiul şi locul nu este propice pentru discuţii pertinente, constructive. Să lăsăm bezmeticilor, proştilor şi viclenilor crezul şi ideile lor.

Asa este 13:00:48 / 06 August 2018
Pentru Vasile

Ai uitat de Stefan cel Mare si Burebista.Soros l-ai pomenit in comentariul tau ca n-am bagat de seama ? Cine a infiintat pensiile speciale si pensiile nesimtite ala parlamentarilor ? Boc ? Ti-ai dracu de prosti !

Raspopitu 13:10:58 / 06 August 2018
Pensii mărite

Acest guvern are ca preocupare mărirea pensiilor . Deocamdată prin creșterea punctului de pensie ,prima mărire sa petrecut . Următoarea pe 1 Aprilie ,vom vedea . Legea ar fi interesantă daca zvonurile se adeveresc . Micșorarea timpului de cotizare preconizat dela 35 la 25 ani va determina o crestere de 40% a pensiilor celor cu vechime in munca peste 25 ani ( majoritatea salariaților in perioada comunista au peste 35-40 ani vechime in munca ) Măsura se va aplica eșalonat pana in 2021 . Deocamdată este o poveste frumoasa . Evident PSD-Alde vrea menținerea electoratului aproape . Ceilalți nu prezintă nimic nici macar povesti . Doamne apara acest popor de războiul dintre noi .

Nelu 13:13:49 / 06 August 2018
Pentru Vasile

Dar ca sa se răspundă penal pentru marsavii trebuia sa existe controlul. Pușcăria de opereta pedepsele făcute la domiciliu în jacuzi sancțiunile "sublime dar care lipsesc cu desavarsire" au favorizat miliardarii care s au îmbogățit din avans lichidare și bonuri de masa fără frica de Codruta. NU are importanta culoarea politica ca e Cocos ca e Elena Udrea ca e Mazare ca e Dragnea aceste specimene sunt ocrotite iar tampitiî aplauda frenetic cu o pensie vai de capul ei. Cum trăiește un muncitor german în Germania sau un pensionar Cum trăiește un pensionar sau salariat în România? Într o tara rupta în cur de hoți trebuie aplicate legile domnitorului roman Vlad Tepes. Și atunci era loc și pentru a 13 pensie pana atunci însă pune palma nen tu Tudorica. IAR mărirea pensiei se duce pe inflație. .

Ce tupeu la vasile 16:06:35 / 06 August 2018
Pentru Asa este

Pai dupa cum bine ai observat folosind o smekerie implementata acu vreo 80 de anisori ticalosii care vor sa distruga aceasta tara si sa prosteasca poporul ei analfabet joaca cu extrema perversitate o piesa a unui fals patriotism cu falfait de steaguri inducand un alt fals cum ca cei cate sant impotriva lor nu sant patrioti si treb exterminati pt binele tarii cand de fapt acestia s adevaratii patrioti si critica eaul ce ne distruge ...un fel de dusmanii poporului versiune modernizata ! Doar invatatura va salva acest popor de lichelele din sanul sau !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1723 secunde