Noua șefă a DNA promite prioritate absolută pentru respectarea drepturilor cetățeanului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noua șefă a DNA promite prioritate absolută pentru respectarea drepturilor cetățeanului Cine este procurorul Anca Jurma
Justiție 12 Iulie 2018 / 13:36 722 accesări 0 comentarii
La declaraţiile de presă de după ceremonia de predare a mandatului nu a fost prezent şi fostul procuror-şef DNA, Codruţa Kovesi

La declaraţiile de presă de după ceremonia de predare a mandatului nu a fost prezent şi fostul procuror-şef DNA, Codruţa Kovesi

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA a avut loc la sediul DNA în prezenţa procurorului general Augustin Lazăr.

Anca Jurma, cea care a fost delegată pentru 6 luni de procurorul general să conducă interimar DNA, şi-a preluat, joi, mandatul, precizând că va acorda o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

"DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc cât şi o autoritate naţională anticorupţie în sensul Convenţiei ONU împotriva corupţiei, prin urmare Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului", a declarat Anca Jurma, după ce şi-a preluat mandatul interimar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general al României să conducă interimar Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o perioadă de 6 luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia instituţiei.

Cine este procurorul Anca Jurma

Anca Jurma este fiica fostului procuror general al României, Nicolae Cochinescu, acuzat că a ascuns adevărul de la Revoluţie. Noul şef interimar are 28 de ani de experienţă în magistratură, iar după anii 2000 a condus serviciile de cooperare internaţională din Parchetul General, apoi din DNA.

Jurma a devenit foarte apropiată de Laura Codruţa Kovesi mai ales după ce, împotriva fostului ei om de încredere, Dana Tiţian, s-a început cercetarea disciplinară, moment în care a numit-o pe actuala șefă a DNA, în locul acesteia, consilier. Anca Jurma i-a fost alături şi la discursul anticorupţie rostit de Kovesi în Parlamentul European în toamna anului trecut. Deşi se spune că nu a mai instrumentat niciun dosar de mai bine de zece ani, procurorul general a considerat că Jurma este cea mai potrivită să ia locul şefei sale.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1674 secunde