Noua tulpină de COVID-19, poate accelera ritmul de transmitere a coronavirusului și cu 70%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noua tulpină de COVID-19, poate accelera ritmul de transmitere a coronavirusului și cu 70%

Sănătate 20 Decembrie 2020 / 11:25 769 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

O nouă tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, a declarat sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Prim-ministrul a apreciat că noua tulpină poate accelera ritmul de transmitere a coronavirusului și cu 70%”.

El a afirmat că deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere "R" estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor creşte rapid.

Dacă luna trecută premierul preciza că din 2 decembrie vor exista restricții pe trei niveluri, măsurile anunțate astăzi sunt ”de gradul patru”, potrivit lui Johnson, și sunt similare cu cele din perioada de carantină din luna noiembrie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2434 secunde