Noua Zeelandă, de la ciclon la vânt de 160 km/h și valuri de 11 metri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noua Zeelandă, de la ciclon la vânt de 160 km/h și valuri de 11 metri

Externe 13 Iulie 2017 / 16:32 548 accesări

Vântul puternic, ploile și ninsorile au perturbat, joi, traficul aerian în Noua Zeelandă și au condus la închiderea mai multor drumuri și la întreruperi de curent, după ce statul insular din Pacificul de Sud a fost afectat de o furtună care a adus rafale de până la 160 de kilometri pe oră, informează Reuters. Intemperiile au afectat capitala țării înainte ca furtuna să se îndrepte către nord, spre Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă.

Peste 10.000 de proprietăți de pe Insula de Nord au fost afectate de întreruperi ale curentului electric, mai multe autostrăzi au fost închise, iar cursele de feribot care circulă în Strâmtoarea Cook, între Insula de Nord și Insula de Sud, au fost suspendate din cauza valurilor foarte înalte, a informat presa locală. Rafale puternice de vânt au fost prognozate până în timpul nopții, după cum a anunțat meteorologul Tom Adams pe site-ul Serviciului de Meteorologie din Noua Zeelandă. "Wellington a asistat deja la rafale de vânt de 160 km/h... la începutul zilei, iar în Strâmtoarea Cook s-au înregistrat dimineață viteze ale vântului de 130 km/h și valuri de 11 metri", a spus acesta.

Mai multe atenționări de vreme severă au fost emise joi dimineața, iar potrivit media locale, mai mulți șoferi au fost salvați de echipele de intervenție după ce au rămas blocați pe o autostradă de pe Insula de Nord.

Noua Zeelandă s-a confruntat în ultimele luni cu episoade de vreme severă, un ciclon care a avut loc în aprilie provocând moartea unei persoane și forțând autoritățile să evacueze zonele de pe litoral și să închidă școlile, precizează sursa citată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1764 secunde