Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti va vizita baza militară de la Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti va vizita baza militară de la Kogălniceanu

Politică 28 August 2018 / 12:57 415 accesări

Andrew Noble, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti,va vizita miercuri baza Mihail Kogălniceanu.

La conferinţa de presă ţinută marţi despre securitatea din Marea Neagră, „o preocupare”, şi s-a arătat încrezător că NATO va ajunge la o înţelegere cu Rusia, conform news.ro.

Ambasadorul a afirmat că: „Securitatea din Marea Neagră este o preocupare. Avem mulţi aliaţi în Marea Neagră, este o regiune unde NATO este prezentă, dar avem şi nişte provocări. Nu vreau să le descriu, pentru că le ştiţi. Rolul colegilor mei în siguranţa României şi a teritoriului NATO este unul important. Avem aceste provocări şi în Marea Nordului, la noi, chiar dacă suntem puţin mai în vestul continentului”.

Relaţiile de înţelegere cu Rusia au fost o preocupare foarte mult timp, a mai spus el. „Cred că trebuie să discutăm cu colegii noştri ruşi, să găsim un fel de cooperare care acceptă că nici unul, nici altul nu reprezintă un pericol. Nu există niciun sens în care România şi NATO sunt o ameninţare pentru Rusia”.

„Rusia este o ţară inteligentă, cu mare experienţă şi cred că vom ajunge la o soluţie, dar nu pot să spun când”, a concluzionat el.12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde