Noul coronavirus poate fi transmis prin alimente?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
OMS răspunde Chinei Noul coronavirus poate fi transmis prin alimente?
Sănătate 14 August 2020 / 08:45 549 accesări 0 comentarii

După ce China a anunțatcă a descoperit virusul care provoacă noua boală COVID-19 în alimente de import, OMS a răspunscă noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, conform agenţiilor de presă.

„Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul peambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

Cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS a mai adăugat că se știe că virusul poate rămâne o vreme pe suprafeţe și au fost date indicații și recomandări cu privire la normele de securitate şi muncă.

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a subliniat Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

Michael Ryan subliniază necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini, procesarea alimentelor și amintește că alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.126 secunde