Noul film din seria ”Războiul stelelor”, criticat de Vatican

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noul film din seria ”Războiul stelelor”, criticat de Vatican
Divertisment 23 Decembrie 2015 / 16:54 812 accesări 0 comentarii

”Star Wars: Trezirea Forţei”, noul film din seria ”Războiul stelelor”, în pofida succesului de care se bucură în rândul spectatorilor şi a unui box office spectaculos, a fost criticat de ”L'Osservatore Romano”, publicaţia oficială de la Vatican, informează nbcnews.com. Considerând că ”acest film este confuz şi nedesluşit”, autorul cronicii publicate în ”L'Osservatore Romano” afirmă că ”noul lungmetraj ”Star Wars” a ratat cel mai spectaculos maniera în care a reprezentat răul, exagerând partea întunecată”. Darth Vader şi Împăratul Palpatine sunt ”doi dintre cei mai eficienţi malefici din întregul gen SF din cinematografia americană”, a sugerat acelaşi articol. Noul personaj negativ din film, Kylo Ren, este considerat insipid, în timp ce Liderul Suprem Snoke a fost descris prin următoarea sintagmă: ”cea mai gravă eroare a filmului”.

”L'Osservatore Romano”, care raportează activităţile Sfântului Scaun şi evenimentele care au loc în sânul Bisericii Romano-Catolice, a sugerat şi faptul că acest lungmetraj este mai degrabă un reboot (film care reiniţiază o franciză) decât un sequel (continuare a unui film). Autorul cronicii afirmă, de asemenea, că ”noua peliculă este o actualizare diformă, care se potriveşte gusturilor din zilele noastre ale unui public care este mai obişnuit să stea în faţa unui computer decât într-un cinematograf” şi că ”noul opus din ”Războiul stelelor” a fost influenţat de cel mai şleampăt curent din genul filmelor de acţiune, şi anume cel derivat din universul jocurilor video”. O sursă de la Vatican a declarat pentru NBC News, marţi, că este puţin probabil ca această cronică să aibă vreun impact asupra Papei Francisc, deoarece Suveranul Pontif nu se uită la filme.

Marţi, studiourile Disney au anunţat că ”Star Wars: Trezirea Forţei”, al şaptelea opus din franciza ”Războiul stelelor”, a stabilit un nou record mondial de box office, după ce a obţinut încasări de 528,9 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, depăşind astfel precedentul record în domeniu, care a aparţinut filmului ”Jurassic World”.Pagina a fost generata in 0.134 secunde