Noul preşedinte al Ucrainei anunţă că va dizolva Parlamentul de la Kiev

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie radicală: Noul preşedinte al Ucrainei anunţă că va dizolva Parlamentul de la Kiev
Externe 20 Mai 2019 / 12:45 224 accesări 0 comentarii
Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, a anunţat luni că va iniţia procedura de dizolvare a Radei Supreme, legislativul unicameral de la Kiev, subliniind necesitatea convocării de alegeri legislative anticipate, informează agenţia de ştiri UNIAN.

Noul lider de la Kiev a făcut anunţul privind dizolvarea Parlamentului într-un discurs după ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte. "Dizolv cea de-a 8-a Radă Supremă. Glorie Ucrainei", a afirmat Zelenski. Anterior, presa a dezvăluise existenţa unui proiect de decret pregătit pentru noul preşedinte care prevedea dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri anticipate, pe care Zelenski urma să îl promulge după ceremonia de învestire.Totodată, noul lider de la Kiev a cerut Radei să reinstituite răspunderea penală pentru îmbogăţire fără justă cauză şi modificarea legislaţiei electorale.

Dmitri Razumkov, un consilier al noului preşedinte, a declarat anterior că există mai multe precondiţii pentru dizolvarea Parlamentului, inclusiv lipsa unei coaliţii guvernamentale. Următoarele alegerile legislative erau programate în octombrie 2019, însă urmează ca o nouă dată să fie anunţată după dizolvarea Parlamentului.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1863 secunde