Noul șef al ANAF promite reducerea numărului de formulare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noul șef al ANAF promite reducerea numărului de formulare
Economie 04 Iunie 2019 / 19:25 1725 accesări 0 comentarii
Noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu

Noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu

Un plan de eficientizarea şi de transparentizare a activităţii ANAF va fi pus în dezbatere publică de săptămâna viitoare, urmat de consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri, ai organizaţiilor profesionale din domeniu, dar şi cu reprezentanţii ai mediului academic.

Noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, numită luni la conducerea Fiscului, în locul Mihaelei Triculescu, a anunţat că a elaborat, împreună cu Ministerul Finanţelor, un plan de măsuri care vizează o eficientă şi corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat, dar şi transformarea agenţiei într-o instituţie transparentă şi eficientă.

„Obiectivele pe care le avem în vedere sunt în principal următoarele: asigurarea unor servicii de calitate în relaţia cu contribuabilii, simplificarea mecanismelor de administrare fiscală care să susţină atât conformarea la declararea obligaţiilor fiscale, cât şi conformarea la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea un rol important o să îl acordăm prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi încercăm prin înfiinţarea unor structuri noi în cadrul ANAF asigurarea unui tratament diferenţiat acordat contribuabililor din România în funcţie de comportamentul lor fiscal”, a spus Călugăreanu.

Una din primele măsuri prevăzute este reducerea numărului de formulare şi declaraţii fiscale pentru persoane juridice. „Dacă veţi avea curiozitatea să vă uitaţi pe site-ul nostru veţi constata că numărul de formulare şi declaraţii pe care contribuabilii din România trebuie să le depună sunt în jur de 600, deci primul lucru dorim să simplificăm partea de formulare şi de declaraţii. Analizăm de asemenea posibilitatea simplificării declaraţiei unice pentru persoanele fizice. Vom evalua calitatea serviciilor acordate de către ANAF din perspectiva contribuabililor”, a adăugat preşedintele ANAF.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1908 secunde