Nou-născut, îngropat în grădină. Străbunica, de 81 de ani, cercetată pentru omor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nou-născut, îngropat în grădină. Străbunica, de 81 de ani, cercetată pentru omor

Eveniment 26 Ianuarie 2018 / 17:25 1197 accesări

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus începerea urmăririi penale a unei femei în vârstă de 81 de ani din localitatea Căpeni, de lângă oraşul Baraolt, suspectată că şi-ar fi ucis nepotul.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 25.01.2018, în urma unui denunţ verbal, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, anterior cu patru zile, numita Erdely Mikes Judit Renata, aflându-se la domiciliul său, a dat naştere unui copil de sex masculin viu, ajutată fiind la naştere de bunica acesteia, Bandi Varvara, existând suspiciuni că fătul a fost îngropat în grădină. Ambele persoane sunt diagnosticate cu boli de natură psihică", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Potrivit procurorului Adrian Baciu, bătrâna suspectată că şi-ar fi îngropat nepotul imediat după naştere, fără ştirea mamei, a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe, în vederea efectuării expertizei medicale, aceasta fiind cercetată pentru infracţiunea de omor.

"Practic, cazul a ajuns în atenţia noastră după ce bătrâna a mers la medicul de familie şi i-a spus că nepoata sa a născut. Când medicul a întrebat-o unde e copilul, a răspuns că l-a îngropat (...) Noi am ajuns imediat la faţa locului, dar cadavrul copilului nu a mai fost găsit, cel mai probabil a fost mâncat de animale, pentru că am descoperit urme (...) Nu fusese îngropat prea adânc, pământul din curte era îngheţat, iar casa se află în vecinătatea pădurii", a declarat procurorul Adrian Baciu. Acesta a mai menţionat că mama copilului, în vârstă de 26 de ani, care a fost audiată în calitate de martor, ar fi spus că ea a dorit să păstreze băieţelul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1672 secunde