Novak Djokovic a câștigat Australian Open și redevine numărul 1 mondial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Novak Djokovic a câștigat Australian Open și redevine numărul 1 mondial

Sport 29 Ianuarie 2023 / 14:18 923 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce în ultimul act l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

Djokovic câștigă pentru a zecea oară trofeul de la Melbourne și obţine al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său,spaniolul Rafael Nadal.

Novak Djokovic a pierdut un singur set la această ediție a Australian Open. Cu această performanță, Novak Djokovic redevine numărul 1 mondial.

Nole s-a impus în finală după trei ore de joc, la finalul unui meci în care a comis trei duble greşeli și 7 ași, în timp ce Tsitsipas a avut tot 3 duble greșeli, dar a reușit 15 aşi.

Djokovic va reveni de luni lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

De partea cealaltă, Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Grecul a fost semifinalist anul trecut şi a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem, după cea din 2021 de la Roland Garros, pierdută chiar în faţa sârbului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1229 secunde