Nu aveți cardul de sănătate? Trebuie să știți asta!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Precizări ale Casei de Sănătate Constanța

Nu aveți cardul de sănătate? Trebuie să știți asta!

Sănătate 16 Septembrie 2015 / 00:00 997 accesări

Cardul național de sănătate a devenit, de la 1 septembrie 2015, unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații ale căror carduri au fost emise. Cum încă mai sunt persoane care nu au intrat în posesia lor, specialiști ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța vin cu mai multe precizări. ”Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CJAS Constanța la adresa http://www.casan.ro/casct/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa Casei de Asigurări de Sănătate pentru verificare şi, după caz, pentru eliberarea cardului de sănătate”, potrivit președintelui/director al CJAS, jr. Dragoș Poteleanu, citat într-un comunicat al instituției. Dacă apar în sistem cu card emis, însă nu au intrat în posesia acestuia, asigurații trebuie să se adreseze instituției pentru a afla dacă instrumentul electronic se află sediul Casei de Sănătate. ”Poșta Română a returnat Casei de Asigurări de Sănătate Constanța 44.324 de carduri, din care 14.999 au fost predate medicilor de familie, iar 13.501 asiguraților”, adaugă jr. Poteleanu.

LA SEDIUL CJAS CONSTANȚA MAI SUNT 15.824 DE CARDURI DE SĂNĂTATE

Șeful CJAS Constanța a anunțat că, pentru a veni în sprijinul asiguraților care nu au intrat încă în posesia unicului instrument, programul biroului de eliberare carduri a fost prelungit în perioada 1 - 8 septembrie, perioadă în care 350 de asigurați au venit să și le ridice. ”Asigurații care nu au primit cardul național prin serviciile poștale, prin medicii de familie și nici nu îl găsesc la sediul instituției pot depune adrese de sesizare a acestor aspecte, pentru a se face verificări la Poștă. Sesizările, însoțite de o copie a actului de identitate, se depun la etajul 1 al CJAS Constanța, camera 11”, potrivit jr. Poteleanu, citat în comunicat.

Procesul de eliberare a cardurilor aflate la sediul CJAS Constanța este continuu. Eliberarea acestora poate fi solicitată de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, și vineri, între orele 8.00 și 14.00.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1425 secunde