Nu mai sunt restricții la donarea de sânge!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nu mai sunt restricții la donarea de sânge!

Sănătate 29 Septembrie 2017 / 16:59 559 accesări

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța anunță ridicarea restricțiilor impuse de apariția cazurilor de infecție cu virusul West-Nile în județul Constanța începând cu 28 septembrie, ca urmare a asigurării testării donărilor de către Institutul Național de Hematologie Transfuzională București, de la dată menționată. ”Rugăm insistent toate persoanele care doresc și pot să doneze sânge să se prezinte la sediul CRTS Constanța (în incinta SCJU Constanța), str. Nicolae Iorga nr. 85, program de luni până vineri între 7.30 - 13.00.

PROGRAM SPECIAL PENTRU DONARE DE SÂNGE

În fiecare ultimă sâmbătă din lună (cu excepția lunii decembrie), CRTS este deschis pentru donatori între orele 9.00 și 13.00 (30 septembrie, 28 octombrie, 25 noiembrie, 16 decembrie).

ACȚIUNI DE DONARE DE SÂNGE ÎN JUDEȚ

Pe 7 octombrie, la Negru Vodă, la Clubul Pensionarilor va avea loc o nouă donare de sânge. Astfel, cine dorește să doneze poate veni cu un act de identitate valabil, între orele 08.30 și 13.30. De asemenea, CRTS informează că în octombrie vor mai fi acțiuni organizate în județ, care vor fi promovate în mass-media, pe site-ul CRTS www.transfuzie-constanta.ro și pagina de Facebook - facebook.com/crtscta.

RECOMANDĂRI

Medicii CRTS recomandă populației să respecte în continuare măsurile generale de protecție față de înțepăturile de țânțari: evitarea expunerii la mușcăturile de țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte adecvată (pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă); utilizarea substanțelor chimice specifice omorârii sau înlăturării țânțarilor din jurul locuințelor; asigurarea ferestrelor și ușilor cu plase împotriva țânțarilor; evitarea pescuitului în perioada carantinei instituite ca urmare a apariției unui focar de infecție în zona de alertă.12
Pagina a fost generata in 0.1705 secunde