Nu o să-ți vină să crezi! Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
4 săptămâni de foc!

Nu o să-ți vină să crezi! Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Vremea 19 August 2018 / 16:50 820 accesări

Soare arzător pe litoral și la câmpie, ploi și fenomene meteo extreme în zonele montane. Cam asta preconizează meteorologii pentru sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie. Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 20 august - 17 septembrie, valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât media climatologică a perioadei, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa în special în zonele montane.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 20 - 27 august, temperatura aerului va fi mai ridicată decât normalul climatologic în toată ţara, cu abateri mai mari în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare, îndeosebi în regiunile extra-carpatice, cu excepţia zonelor de munte, unde local se poate semnala o tendinţă spre excedent.

În intervalul 27 august - 3 septembrie, valorile termice vor fi în general uşor mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii pot fi excedentare în jumătatea de sud-vest a ţării şi apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

De asemenea, în prima săptămână a lunii septembrie, temperatura aerului va fi, în general, mai ridicată decât media perioadei în toate regiunile, cu abateri mai mari, la nivel local, îndeosebi în cele din nord-vest, nord şi centru.

În ceea ce priveşte regimul termic pentru perioada 10 - 17 septembrie, meteorologii precizează că, în majoritatea regiunilor, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari local în jumătatea de nord. În acelaşi timp, precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane, precum şi în vestul şi sudul teritoriului şi apropiate de normele climatologice ale intervalului în rest.12
Pagina a fost generata in 0.1468 secunde