Nu se va mai intra cu mașina în Zona Peninsulară!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie radicală! Nu se va mai intra cu mașina în Zona Peninsulară!
Administrație 12 Martie 2018 / 18:37 4604 accesări 6 comentarii

Accesul auto în Zona Peninsulară va fi restricționat, mai devreme sau mai târziu. Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Decebal Făgădău, în timpul unei conferințe de presă. El a declarat că a luat această decizie în urma aplicării unui chestionar online în rândul constănțenilor, însă a refuzat să dea un termen cu privire la această restricționare. Intențiile autorităților de a restricționa traficul auto în zona peninsulară datează de aproximativ doi ani. Reprezentanții autorităților locale au motivat că o reglementare privitoare la interzicerea accesului în centrul istoric al Constanței este necesară pentru a ne alinia la standardele europene.

Vrem, nu vrem, accesul auto în Zona Peninsulară va fi restricționat, mai devreme sau mai târziu. Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Decebal Făgădău, în timpul unei conferințe de presă. El a declarat că a luat această decizie în urma aplicării unui chestionar online în rândul constănțenilor, însă a refuzat să dea un termen cu privire la această restricționare. „Am avut o cercetare de piață, au răspuns mai mult de 15.000 de oameni, iar concluzia este clară: vom restricționa circulația în Zona Peninsulară. Nu pot să dau un termen în acest sens. Voi anunța acest lucru într-o conferință de presă dedicată”, a declarat Făgădău. Amintim că intențiile autorităților de a restricționa traficul auto în zona peninsulară datează de aproximativ doi ani. Reprezentanții autorităților locale au motivat că o reglementare privitoare la interzicerea accesului în centrul istoric al Constanței este necesară pentru a ne alinia la standardele europene.

CUM VA FI DELIMITATĂ ZONA PENINSULARĂ

Potrivit regulamentului aflat încă în stadiul de draft, străzile din Peninsulă vor fi împărțite în două categorii: exclusiv pietonale și ocazional carosabile. Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu. În cea de-a doua zonă, cea preponderent pietonală și ocazional carosabilă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino. Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale.

Loading...
loading...

6 comentarii

constantean 08:37:27 / 13 Martie 2018
Bravo! Se poate!

Excelent! Feliciitari! O masura care trebuia luata cu mult timp in urma, dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

DON 08:54:38 / 13 Martie 2018
MASURA

GRESITA .Locuiesc in zona. Opt luni pe an zona este pustie.In toata zona sunt doar restaurante si cafenele. NU ESTE O ZONA COMERCIALA CARE SA ATRAGA,Pariez ca din toamna vor da faliment multe afaceri din zona.Numarati cite localuri sunt acum intre Nikos si Pizzico si si cati dintre ei mai functioneaza in decembrie.Apropo de PIZZICO CINE LE DA VOIE SA-SI INSTALEZE MESE IN PIATA OV CHIAR IN FATA STATUII?DE CE AU MONTAT STALPI CU BECURI IN PIATA? CINE LE SEMNEAZA ASA CEVA? DE CE? UNDE E POL. LOC?UNDE DOMNULE PRIMAR? UNDE? DE CE DOMNULE PRIMAR? DE CE? CINE RASPUNDE DOMNULE PRIMAR? CINE?

Titi 10:50:08 / 13 Martie 2018
Access auo

Vara inteleg ... dar iarna cand e doar praful de ce??? Chestionarul l-am completat cu vot impotriva blocarii accesului auto si erau peste 9000 voturi pentru access auto .... cum la 15000 mii de voturi sa luat aceasta decizie ?????? Sau ne asteptam la firme de casa ale primarului cu taxa de access auto in zona !!!!!!!! CITY URBAN - Firma de casa a primarului care a dat toate parcariile orasului ??????

dixit 11:31:44 / 13 Martie 2018
Pentru Titi

Iarna iti misti coorul obez pe jos, burtosule cu lant.

Dan 16:33:07 / 13 Martie 2018
aberatie....

O mare prostie. Orasul este al tuturor, nu este privat! Daca un locatar care locuieste in zona interzisa autovehiculelor, apeleaza la un instalator pt. a repara o conducta fisurata, ce trebuie sa faca acel meserias, sa lase masina si sa plece cu sculele in spate? Daca mai are nevoie de ceva, face naveta la masina parcata la 2 km? Este doar un exemplu. Vor intra doar cei care au afisat in parbriz ....libera trecere!

ct 11:26:17 / 15 Martie 2018
alo, primaria....

din cate am citit, in Cluj se vor introduce autobuze electrice.... si nu e singurul oras..... la noi, oras mare, buget mare, se umbla cu niste jafuri care polueaza la greu, dar avem cartier de blocuri pt asa zisi asistati , de fapt tigani pripasiti din toata tara, avem cluburi de pensionari si ptp felul de facilitati pt ei, evident , din banii tuturor locuitorilor orasului.... dar locuri de parcare, parcuri cu verdeata si mai ales banci pe care sa te poti odihni, vai de noi, din ce in ce mai putine si alea pline de pensionari, ca doar nu or sta numai la cluburi sponsorizate de noi ! maidanezii au umplut din nou orasul, cine sa ii vada ? vine sezonul estival, noi avem tigani si maidanezi la greu, sa vada si turistu' ceva la mare :)

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2228 secunde