„Nu sunteți singuri“ – mesajul pe care îl va primi sonda Voyager 1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Concurs NASA

„Nu sunteți singuri“ – mesajul pe care îl va primi sonda Voyager 1

Ştiință 06 Septembrie 2017 / 11:37 891 accesări
Sursa foto: nasa.gov

Sursa foto: nasa.gov

NASA a anunțat marți câștigătorul unui concurs organizat pentru selectarea unui mesaj ce a fost transmis sondei americane Voyager 1, lansată în urmă cu 40 de ani și care a devenit cel mai îndepărtat obiect din cosmos ce a fost fabricat de oameni, informează AFP.

Voyager 1 se află la o distanță de aproape 21 de miliarde de kilometri față de Terra — ea călătorește deja în spațiul interstelar din 2012 — și Voyager 2 — care zboară în direcția opusă — se află la o distanță de 17 miliarde de kilometri. Ambele sonde americane au observat planetele Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.

Actorul canadian William Shatner, interpretul căpitanului James Kirk de pe nava spațială USS Enterprise din celebrul serial "Star Trek", a lecturat textul desemnat câștigător, la Jet Propulsion Laboratory din California, unde se află centrul de control al misiunii Voyager, potrivit imaginilor transmise de postul de televiziune al NASA: "Noi căutăm prietenia printre stele. Nu sunteți singuri". Mesajul nu a fost stocat pe suporturi fizice, ci a fost transmis în direct prin unde radio către cele două sonde Voyager, alături de obișnuitele seturi de instrucțiuni și comenzi transmise de inginerii de la NASA, potrivit space.com. Mesajul lecturat de William Shatner a fost amplificat și transmis apoi în spațiu de antena DSS63 din cadrul Deep Space Network, aflată la periferia orașului Madrid. Mesajul va ajunge la bordul sondei după aproximativ 19 ore.

Acest mesaj a fost scris de Oliver Jenkins, utilizatorul contului @Asperger_Nerd de pe Twitter, și a fost selecționat în urma unui vot popular dintre alte 30.000 de propuneri.

NASA a lansat acest concurs pentru a găsi mesajul ideal de bunăvoință, ce conține maximum 60 de caractere, pentru a marca a 40-a aniversare a lansării celor două sonde "gemene", ambele realizate de la Cape Canaveral din Florida în 1977, la un interval de o lună.

Citește și:

Trimiteţi un mesaj extratereştrilor prin sonda Voyager 1!

Taguri articol
MesajConcursNASAVoyager 1AniversareAnunțPlanete


12
Pagina a fost generata in 0.2068 secunde