Nu ți-ai plătit toate taxele și impozitele? Riști să ți se taie din salariu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se împart somații de plată

Nu ți-ai plătit toate taxele și impozitele? Riști să ți se taie din salariu

Administrație 10 Iunie 2018 / 16:26 2025 accesări

Dacă nu ești la zi cu taxele și impozitele locale, așteaptă-te să găsești în cutia poștală somații de plată. Reprezentanții instituției atenționează că, din momentul primirii documentului, ai fix 15 zile la dispoziție să îți plătești restanțele. În caz contrar, te vei trezi cu popriri pe venituri sau conturi, ori cu sechestru pe bunuri. Ca să își plătești taxele, nu ești obligat să te deplasezi până la ghișeele SPIT.

Constănțenii care nu și-au plătit taxele locale aferente semestrului I al anului 2018 sau din anii trecuți vor fi somați, în perioada următoare, să își achite toate restanțele. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat campania de expediere a somațiilor de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise debitele neachitate până la termenul scadent din data de 31 martie 2018. Numărul total al somațiilor este de 47.931, din care 44.286 pentru persoane fizice (92% din total) şi 3.645 pentru persoane juridice (8% din total). Din cei 439.410 contribuabili înregistrați în anul 2018 în evidențele fiscale ale SPIT, 401.771 persoane fizice și 37.639 persoane juridice, raportul datornicilor este de 11% pentru persoanele fizice şi 10% pentru persoanele juridice.

CE PĂȚEȘTI DACĂ NU ÎȚI PLĂTEȘTI DATORIILE

Constănțenii cărora li se trimit astfel de documente sunt obligați ca, în maximum 15 zile de la primirea actului, să achite datoriile. În caz contrar, SPIT ar putea institui popriri și sechestre. Cu alte cuvinte, contribuabililor rău-platnici li se vor reține datoriile din venituri (salariu, pensie, sume provenite din chirii etc.). Datoriile pot fi recuperate și din conturile sau depozitele bancare. În acest caz, pot fi impuse rețineri în maximum 30 de zile de la trimiterea somațiilor de plată. Contribuabilii care au achitat debitele din dosarele de urmărire şi executare silită înainte de comunicarea somaţiilor de plată trebuie să știe că după primirea înștiințărilor nu mai este necesar să se prezinte la ghişeele instituţiei. Recomandarea se adresează persoanelor care au efectuat plăti după data de 23.05.2018 și care se află în posesia unei chitanțe pentru suma înscrisă în somația primită.

ÎN CÂTE MODURI ÎȚI POȚI PLĂTI DATORIILE LA BUGETUL LOCAL

Ca să îți plătești taxele, nu ești obligat să te deplasezi până la ghișeele SPIT. Ai la dispoziție mai multe modalități. Dacă aveți un computer sau un laptop conectat la internet, puteți plăti taxele și impozitele prin intermediul site-ului www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro. Puteți să vă autentificați pe site folosind numele de utilizator și parola emise de SPIT, în baza unei cereri prealabile depuse online. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, disponibilă în magazinele online Play Store (pentru sistemul de operare Android) și AppStore (pentru iOS). Cei care merg mai des la bancă își pot achita obligațiile fiscale prin ordin de plată, la orice sucursală de bancă, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank din Constanța. De asemenea, șoferii își pot plăti taxele în locul în care își alimentează mașina. Asta pentru că au posibilitatea să achite datoriile la bugetul local la orice stație OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. Taxele mai pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din oraș. Posesorii de card bancar emis de Garanti Bank sau Banca Transilvania pot achita în cinci rate egale la orice agenție fiscală SPIT. Nu în ultimul rând, cei care au conturi la Banca Transilvania pot achita ori online, ori prin intermediul serviciilor Direct Debit și Internet Banking.12
Pagina a fost generata in 0.1876 secunde