Nu uitați să achiziționați rovinieta și peajul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dacă plecați din localitate în minivacanță

Nu uitați să achiziționați rovinieta și peajul!

Social 24 Aprilie 2019 / 11:28 1740 accesări

CNAIR reamintește conducătorilor auto că pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe autostrada A2, București - Constanța, trebuie achitat tariful de trecere (peajul).

Peajul poate fi achitat:

- pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro și prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile);

- la distribuitorii autorizați (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro).

- prin SMS, la numărul 7577.

Astfel, pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona stației de taxare de la Fetești în perioada minivacanței aferentă sărbătorilor de PAȘTE și 1 MAI, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul specific.

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul specific, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menționate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi "utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepția peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat și pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevazut de legislația în vigoare (dupa ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dorește să reamintească utilizatorilor că, pentru circulația pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România).12