Număr record de cumpărători de titluri de stat, în doar două zile de la lansare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Număr record de cumpărători de titluri de stat, în doar două zile de la lansare
13 Iulie 2016 / 18:20 254 accesări 0 comentarii

Numărul cumpărătorilor a ajuns ieri, la finalul zilei de subscriere, la 3.425 de persoane fizice, comparativ cu 1.236 cât s-a înregistrat anul trecut.

Rezultatele primelor doua zile de la lansarea emisiunii de titluri de stat pentru populație arată o subscriere de 108,8 milioane de lei, cu aproape 9% mai mult față de suma totală anunțată inițial pentru această ofertă, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor Publice.

„Succesul impresionant stă în primul rând în numărul mare de persoane fizice care au cumpărat titluri de stat. Ținta anunțată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcție de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul roman”, a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100 de mii de lei.

BCR, BRD, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania sunt băncile de la care pot fi achiziționate, fără costuri, titlurile de stat.

Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


emre
Pagina a fost generata in 0.2231 secunde