Numeroase evenimente religioase în zilele următoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Numeroase evenimente religioase în zilele următoare
Social 25 Mai 2016 / 13:52 524 accesări 0 comentarii
Sfântul Ioan Rusul

Sfântul Ioan Rusul

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte vineri, 27 mai, pe Sfântul Ioan Rusul, mărturisitor şi făcător de minuni de origine rusă, ce a trăit şi a pătimit în secolul al XVIII-lea în Turcia, unde ajunsese rob al otomanilor. Cu acest prilej, începând cu ora 8.00, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Ioan Rusul” din Ovidiu (lângă podul de cale ferată).

PROIECT DE EDUCAȚIE JURIDICĂ ÎN CARE S-A IMPLICAT BISERICA

Tot vineri, de la ora 10.30, la hotelul Ibis (zona Plaja Modern) se va desfășura festivitatea de încheiere a proiectului național „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, la care va participa și Ierarhul Tomisului. Proiectul este dedicat copiilor din clasele V-XII și a avut ca scop analiza aspectelor moralității din perspectiva religiei și a Codului Penal. Inițiatorul proiectului este Societatea Bibică Interconfesională din România, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă, Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. La eveniment vor participa invitați din toată țara, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului. Sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 8.00, Ierarhul Tomisului va săvârși slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din proximitatea localităţii Palazu Mic, jud. Constanţa (cariera de piatră). Înfiinţat în anul 2015, aşezământul monahal are ca al doilea hram „Duminica Sfinţilor Români”. Duminică, 29 mai, începând cu ora 7.45, ÎPS Teodosie va resfinți Biserica „Sfântul M. Mc. Dimitrie” din satul Dulcești, comuna 23 August. Începută în anul 1933, biserica a fost sfinţită pentru prima dată cincisprezece ani mai târziu. În ultima perioadă s-au realizat ample lucrări de reabilitare. Cu ocazia sfinţirii, se vor aduce spre cinstire moaştele Sfântului Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.

BISERICĂ DISTRUSĂ DE CUTREMUR

Tot duminică, începând cu ora 18.15, ÎPS Teodosie va săvârşi slujba sfinţirii celei mari a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din localitatea Dorobanţu, urmând ca de la ora 23.00 să oficieze Sfânta Liturghie. Istoria localităţii Drobanțu atestă apariţia comunităţii româneşti abia după Războiul de Independenţă, prima biserică de zid fiind construită abia în 1913. La cutremurul din 1940 ea a fost distrusă aproape în totalitate, iar credincioşii, neavând posibilități financiare pentru restaurare, au asistat neputincioşi la dărâmarea ei. De atunci, sfintele slujbe s-au oficiat într-o casă de rugăciuni improvizată. Lucrările de construcţie pentru o nouă biserică au început în anul 2008 şi au durat aproximativ 8 ani.Pagina a fost generata in 0.2046 secunde