Numeroşi europeni cumpără arme de foc după seria de atacuri teroriste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Numeroşi europeni cumpără arme de foc după seria de atacuri teroriste

Externe 23 August 2016 / 19:56 455 accesări

Numeroşi cetăţeni ai unor ţări europene încearcă să procure arme de foc legale şi alte dispozitive de autoapărare după seria de atacuri teroriste comise în Franţa, Belgia şi Germania şi în contextul venirii a mulţi imigranţi extracomunitari, informează site-ul agenţiei Reuters.

Unele companii care vând armament cred că mulţi europeni au devenit îngrijoraţi din cauza venirii a numeroşi imigranţi extracomunitari, deşi un raport al poliţiei germane susţine că refugiaţii nu comit infracţiuni.

Date la nivelul Uniunii Europene nu există, dar informaţiile disponibile la nivel naţional relevă că solicitările pentru obţinerea unor permise de arme de foc sunt în creştere în Elveţia, Austria şi Cehia.

În Germania, s-a intensificat tendinţa achiziţionării unor dispozitive de autoapărare nonletale de genul pistoalelor cu gloanţe oarbe şi a sprayurilor paralizante.

"Nu avem o explicaţie oficială pentru creşterea cererii de cumpărare a dispozitivelor de apărare, dar în general vedem o legătură cu atacurile teroriste din Europa", afirmă Hanspeter Kruesi, un reprezentant al Poliţiei din cantonul elveţian St. Gallen.

Hanspeter Kruesi le-a recomandat cetăţenilor să nu cumpere arme de foc, argumentând că riscă să apară probleme legale în cazul utilizării acestora. "Există riscul unor efecte penale", a subliniat oficialul elveţian.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.265 secunde