Nuntă însângerată în Turcia! Zeci de morţi şi peste 100 de răniţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atac sinucigaş? Nuntă însângerată în Turcia! Zeci de morţi şi peste 100 de răniţi
Externe 21 August 2016 / 13:30 219 accesări 0 comentarii

Un cumplit atac sinucigaş a avut loc în sudul Turciei, în orașul Gaziantep, aflat la 64 de kilometri de frontiera cu Siria, în localul în care avea loc o nuntă. Cel puțin 50 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite după o explozie cutremurătoare. Autorităţile sunt de părere că ar fi vorba de un atac terorist, relatează BBC News online.

Vicepremierul turc Mehmet Simsek a afirmat că este vorba de un atac "barbar" ce ar fi fost comis de un terorist sinucigaș, în timp ce parlamentarul Samil Tayyar a sugerat că primele informații arată că gruparea militantă Stat Islamic ar fi responsabilă pentru atentat, notează Reuters. Mahmut Togrul, un parlamentar pro-kurd din provincia Gaziantep, a declarat pentru Reuters că incidentul a avut loc la o nuntă kurdă. În trecut, gruparea teroristă Stat Islamic a comis mai mult atentate împotriva kurzilor.

Președintele turc Tayyip Erdogan nu a ratat momentul de a trage spuza pe turta lui şi a comparat organizația clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și Daesh (acronimul pentru Stat Islamic în limba arabă), care cel mai probabil poartă responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep. Într-un comunicat dat publicității duminică, el afirmă că nu există "nicio diferență" între cele două organizaţii. "Țara noastră și națiunea noastră au din nou doar un singur mesaj de transmis celor care ne atacă - nu veți reuși!", a mai spus liderul de la Ankara. Erdogan a precizat că scopul unor astfel de atacuri, precum cel de la Gaziantep, este acela de stârni neînțelegeri între diferitele grupuri etnice din Turcia, cum ar fi arabi, kurzi și turkmeni, și "să incite la diviziune pe criterii etnice și religioase". Mulți jihadiști consideră kurzii ca fiind unul dintre principalii lor duşmani, milițiile kurde jucând un rol important în lupta împotriva Statului Islamic atât în Siria, cât și în Irak.

Taguri articol
TurciaAtentatNuntăVictimeMorţiRăniți


Pagina a fost generata in 0.1778 secunde