„Nunta lui Figaro“, duminică, la Teatrul „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Nunta lui Figaro“, duminică, la Teatrul „Oleg Danovski“

Cultură 29 Ianuarie 2016 / 16:07 725 accesări

Se anunță o duminică de poveste la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”: faimosul bărbier din Sevilla, Figaro, face nuntă mare cu aleasa inimii sale, Suzanna, cu... binecuvântarea Contelui. „Petrecerea” va avea loc pe muzica genialului Wolfgang Amadeus Mozart, de la cărui naștere s-au împlinit, pe 27 ianuarie, 260 de ani. Spectacolul de operă „Nunta lui Figaro” este programat să înceapă, duminică, de la ora 18.30, sub bagheta maestrului Radu Ciorei. Soliştii serii vor fi Ștefan Popov din Bucureşti, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Magda Marcu, Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Doru Iftene și Laurenţiu Severin. Regia artistică a spectacolului este semnată de Ștefan Neagrău, iar scenografia este realizată de constănțeanca Eugenia Tărășescu-Jianu.

Biletele pentru acest spectacol se găsesc în vânzare la prețuri de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de locul din sală. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 de lei. Acestea pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski”.

Spectacolul „Nunta lui Figaro” are la bază piesa omonimă a lui Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais (1732-1799). Dramaturgul francez a rămas în istoria literaturii universale în special pentru cele trei piese de teatru care îl au în prim-plan pe isteţul Figaro: „Bărbierul din Sevilla”, „Nunta lui Figaro” şi „Mama vinovată”, redenumită de autor „Celălalt Tartuffe”, ca un omagiu adus lui Moliere. Primele două lucrări au fost transpuse pe muzică: prima l-a inspirat pe Gioachino Rossini, iar cealaltă l-a fascinat pe Mozart. Ambele opere se regăsesc în repertoriul Teatrului „Oleg Danovski”.

Citește și:

„Tablou de iarnă cu Chopin...” , melancolii și poezie

Concert de gală la Teatrul „Oleg Danovski“

„Văduva veselă”, amfitrioana bunei dispoziții12
Pagina a fost generata in 0.5399 secunde