O altă atmosferă cu… „Alternosfera“, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Alternosfera te cheamă, Alternosfera te-ndrumă!“

O altă atmosferă cu… „Alternosfera“, la Constanța

Divertisment 25 Noiembrie 2016 / 19:23 817 accesări

În perioada noiembrie - decembrie 2016, formația „Alternosfera“ susține un turneu de încheiere a promovării albumului „Haosoleum“ și, respectiv, a tripticului „Epizodia“. În cadrul turneului, vor avea loc concerte în mai multe orașe: București, Brașov, Iași, Constanța, Cluj Napoca, Craiova, Arad, iar ultimul concert se va desfășura la Chișinău, pe 17 decembrie, la Hala Moldova Film.

În Constanța, vor fi la Doors Club, (str. Traian 68A), vineri, 25 noiembrie, prețul unui bilet fiind de 40 de lei. Accesul publicului se face începând cu ora 22.00, iar concertul va începe la ora 00.00.

SCURT ISTORIC AL TRUPEI:

„Alternosfera“ este o formație de rock alternativ, din Chișinău, Republica Moldova, fondată la 13 decembrie 1998, activă în prezent, a cărei componență îi cuprinde pe Marcel Bostan - voce, clape; Serghei Aladin- chitara, clape, Sergiu Krasnov - bas; Marin Nicoară - chitară, clape și Eugen Berdea – tobe.

A fost fondată de doi prieteni, care erau elevi de liceu în 1998, prima repetiție având loc pe 13 decembrie. Pe parcursul anilor, formația și-a schimbat componența, având în prezent doar 2 persoane din formula inițială, Marcel și Marin. Vocea lui Marcel este bogată, cu inflexiuni variate, având și o linie lirică dezvoltată și exersată, cât și puterea de a "urca" foarte mult. Melodicitatea lor specifică este dată și de faptul că majoritatea pieselor au "lead"-ul de pian clasic.

În primii ani de existență, formația își căuta tematica și stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experiență înregistrând primele demo-uri.

PRIMUL ALBUM, „Orașul 511“ A fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr. 511, unde formația își avea sala de repetiție. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din Republica Moldova și România.

Cel de-al 2-lea album al formației, "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" a văzut lumina zilei în iunie 2007.

În toamna 2008, Alternosfera lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor"

ePIsodia (2012 - prezent)

„Virgula“ reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formației Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” și „14”.

Chintesența tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante și celebre constante matematice PI (π).

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14.

CEL MAI RECENT SINGLE „Aruncă-mi” a fost difuzat în primăvara lui 2012 și a fost No 1. în TopShow Radio Guerrilla timp de mai multe săptămâni, iar în acest moment „Două Eve” se află în heavy rotation la Radio Guerrilla.

HAOSOLEUM (2013-2015) În 2014, Alternosfera începe partea a III-a a tripticului „Epizodia“. Inițial această parte era programată sa fie formată din 14 piese de pe „Epizodia“ și „Virgula“, cu videoclipuri filmate în diferite locații. Din motive tehnice, s-a renunțat la acest proiect și în vara anului 2014 au loc primele demo-uri ale formației.

Pe 17 septembrie 2015, Alternosfera încarcă pe canalul de youtube primul single "Din păcate", urmate de ''Drumul tristeților part II (Bijutierul)'', "Cad Fulgi", "Haosoleum'' și "Cheamă-mă".

Pe 17 octombrie, are loc lansarea albumului la Chișinău, fiind ultimul concert cu fostul basist Dima Scripnic.

Albumul a fost realizat în studioul Alternosferei, partea de mixaj si masterizare făcându-se în studioul Life.N.Co din Chișinău. „Haosoleum” a fost desemnat în 2015, de către Metalhead.ro, „Best Romanian Alternative Album”.

STILUL MUZICAL „Alternosfera“ practică un metal alternativ melodic, cu clapa care "duce" toată melodia. Versurile lor sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand însă și conotații sociale sau politice. Ca sound, „Alternosfera“ este unică în momentul de față pe piața muzicală basarabeană, contextul lor de influențe variind de la anii '80 la grunge-ul Seattle-ului anilor 90.

„Alternosfera“ te cheamă! Descoperă Orașul 511 și trăiește cel mai tare Haosoleum de weekend!

Citește și:

O altă atmosferă cu… „Alternosfera“, la Constanța

Alternosfera, în concert cu intrare liberă la Costinești12
Pagina a fost generata in 0.1993 secunde