''O atitudine iresponsabilă, cu efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Medicii de familie, despre broșurile anti vaccinare: ''O atitudine iresponsabilă, cu efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți''
Sănătate 06 Septembrie 2018 / 11:37 1464 accesări 2 comentarii

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenția asupra faptului că în ultimele zile au fost distribuite în România materiale care conțin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. În plus, sunt folosite, tot în mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societății noastre precum și cea a unui copil.
SNMF consideră că s-a depășit de mult limita responsabilității civice din partea unor organizații sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin și anti-vaccinare. De data aceasta constatăm încălcarea legislației în vigoare prin folosirea frauduloasă a însemnelor unor instituții, a unor imagini reprezentative pentru medicii de familie și prin falsificarea unor mesaje.
Medicii de familie sunt profesioniștii din sănătate care sunt expuși frecvent acestui tip de manipulare. Atragem atenția că o astfel de atitudine iresponsabilă poate avea efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți.
De aceea solicităm organelor în drept să ia atitudine și să sancționeze gestul de comunicare falsă și frauduloasă.
Reamintim că vaccinarea reprezintă o măsură profilactică sigură și eficientă cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) în prevenirea unor boli grave, a complicațiilor acestora sau a deceselor. SNMF consideră că este inacceptabil să asistăm la pierderi de vieți omenești, decese care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, semnează președintele SNMF
Dr. Dina Mergeani și
Coordonator - Grupul de lucru Vaccinologie SNMF,
Dr. Gindrovel Dumitra.

Loading...

2 comentarii

unul 11:50:07 / 06 Septembrie 2018
catre redactia telegraf, care stie doar sa redea informatii, nu sa produca si inteligenta

Afirmatia ca 1 din 1000 de bolnavi moare as dori/ar fi frumos sa fie confirmata cu statistici oficiale, din România, incepand cu anii 1950-1960. Va incumetati la un astfel de demers jurnalistic? Altfel nu este decat o minciuna abjecta. Gindrovel Dumitra este sponsorizat de Merck si Pfizer.

geo 13:10:03 / 10 Septembrie 2018
hehe- ce vrajeli

daca vaccinarea reprezinta o masura profilactica, zic , tot profilactic, sa ne vaccinam contra a tot felul de boli, nu?? despre copiii care raman cu sechele de pe urma vaccinarii de ce nu spuneti nimic??

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1973 secunde